Home » Здраве » Тези природни рецепти на проф. Мермерски ще ви отърват завинаги от дископатията
Тези природни рецепти на проф. Мермерски ще ви отърват завинаги от дископатията

Тези природни рецепти на проф. Мермерски ще ви отърват завинаги от дископатията

Едно от най-често срещаните заболявания на опорно-двигателната система е дископатията.

Това е така, тъй като тя се появява при натоварване, травма или усукване на гръбнака. Притискането на даден нерв от прешлените на гръбначния стълб или така нареченото секване води до обездвижване и силна болка. За да си помогнете в такива случаи, може да приложите една от следните рецепти на проф. Мермерски:

Настържете на едро ренде 1 глава стар лук и 1 картоф (средно големи).

Разбъркайте ги заедно с 1 шипка сол. Нанесете получената смес на парче памучен плат и го сложете върху болезнения участък. Престойте с компреса цяла нощ. Повторете тази процедура 3 дни подред.

Поръсете 2 филии хляб със сода бикарбонат и ги намокрете с оцет. Поставете ги върху засегнатото място по гръбначния стълб и останете така в продължение на няколко часа. Не след дълго дископатията ще ви отпусне, пише фрамар.бг.

Изсипете 1 супена лъжица камфор на прах в сухо бебешко бурканче. Долейте го до горе със спирт или силна ракия. После продължително време втривайте получения разтвор по гърба и болезнените участъци от гръбначния стълб.

Ето и още какво трябва да знаете:

Дископатията е здравословен проблем, който засяга гръбначния ни стълб и кръста ни. Дисковата херния не е болест, която може да се предвиди. Тя може да засегне всеки човек, независимо от възрастта му. Точно това я прави и толкова неприятна, защото никой от нас не може да е сигурен, дали няма да го сполети. И все пак, в по-голям риск са хората, които се занимават с тежък физически труд. Освен болката, която е характерна за дископатията, тя може да доведе и до проблеми с нервите в гърба, което може да се отрази дори и на двигателната ни система.

Когато бъдем диагностицирани с тази болест, започваме да търсим най-добрия начин, по който да се справим с възникналия проблем. В по-тежките случаи на дископатия, единственият начин да се оправим, е чрез операционна намеса. Но в повечето случаи, за щастие, до операция не се стига. Нужно е само да следваме някои съвети, които да ни помогнат да се справим с този здравословен проблем.

Представяме ви лечебни компреси, които ще ни помогнат много в борбата с този проблем.

Това, което ни трябва за компресите, е следното: 3 белтъка и половин слабо алкален сапун. Първо разбиваме добре трите белтъка и след това ги смесваме с настъргания сапун. Разбъркваме, докато получим каша. След това слагаме от този мехлем върху марля и налагаме на проблемните места. За да има ефект, лечението трябва да продължи поне 3 дни, а компресите се правят вечер.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Източник: Брадва

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар