Home » Здраве » Тази смес топи СЛУЗТА ОТ БЕЛИЯ ДРОБ: Който я е пробвал знае колко е ефикасна:
Тази смес топи СЛУЗТА ОТ БЕЛИЯ ДРОБ: Който я е пробвал знае колко е ефикасна:

Тази смес топи СЛУЗТА ОТ БЕЛИЯ ДРОБ: Който я е пробвал знае колко е ефикасна:

Тази смес от ленено семе и мед се използва от десетилетия от тези, които редовно се лекуват и укрепват имунитета си с природни лекарства. Действа като чудодейно лекарство с универсален ефект и това се дължи на богатия и мощен състав на тези две съставки поотделно.

А именно лененото семе е невероятен източник на диетични фибри, омега-3, повечето витамини от група В, магнезий, селен и фосфор. Това семе значително подобрява обмяната на веществата, ефективно почиства червата от остатъчни отпадъци и твърди, вкаменени екскременти, което от своя страна помага на тялото да се отърве от излишните килограми по-бързо и лесно.

ленено семе

От друга страна, медът допълва действието на лена и допълнително благоприятства целия организъм. Благодарение на антимикробния си ефект, той се бори с патогените и ускорява заздравяването на стомаха.

видове мед

Освен това най-важната роля на тази смес е, че прочиства белите дробове, лекува кашлица и помага за по-лесното изхвърляне на натрупаната слуз от белите дробове. Сместа може да се използва както от деца, така и от възрастни след консултация с лекар, като по-долу прочетете съотношението на съставките:

смес за бели дробове

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ ЗА ВЪЗРАСТНИ: 

  • 500 г ливаден мед (може и по-силен)
  • сок от 1 лимон
  • 3 супени лъжици ленено семе
  • 1 супена лъжица семена от бял синап

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ ЗА ДЕЦА НАД 3 ГОДИНИ: 

  • 500 г акациев или друг светъл мед
  • сок от 1 лимон
  • 2 супени лъжици ленено семе
  • 1 чаена лъжичка семена от бял синап

Въпреки че вкусът е приятен, можете да добавите и органично какао, което съдържа желязо и е чудесно средство за лечение на анемия.

ПРОЦЕДУРА: 

Смелете ленените семена и горчицата на прах (синапа). Изстискайте сока от един голям лимон (или два по-малки), след което го добавете в буркана с мед. Разбъркайте добре, за да разредите малко меда. Добавете смлените подправки към разредения мед и разбъркайте бавно, докато медът напълно поеме съставките. Покрийте и охладете.

смляно ленено семе

мед с какао и ленено семе

УПОТРЕБА:

3х1 чаена лъжичка на ден за деца и 3х1 супена лъжица за възрастни. Заради лимоновия сок сместа трябва да се съхранява в хладилник. Винаги приемам това природно лекарство веднага щом започне да ме дращи гърлото.

Коментар на Снежана Йованова: „“Приемам това лекарство от преди 28 години и до ден днешен давам рецептата на всеки, който има нужда, особено на тези, които страдат от бронхопневмония и бронхит, след употреба на това лекарство белите дробове са кристално чисти, без следи от пневмония или бронхит.

Прочетете и следната рецепта, която е отлична за изхвърляне на слуз от белите дробове:

РЕЦЕПТА: МЕД И КОРЕН ОТ ОМАН

Ако нямате никакви познания за билките, помолете билкар да ви вземе корен от оман. Почистете добре корена, нарежете го на парчета и го сложете в буркан. Трябва да напълните половината буркан от 750 мл с корен, а след това другата половина да напълните с мед.

Обърнете буркана за няколко дни от едната страна, след това от другата, за да се смесят съставките. След няколко дни лекарството може да се използва и се препоръчва да се съхранява в хладилник.

Докато медът облекчава раздразненията в гърлото и белите дробове, оманът има антибактериално действие и успешно разгражда слузта в белите дробове. Когато имате проблем с кашлицата, а може и като превантивна мярка, консумирайте по една супена лъжица от това природно лекарство всеки ден.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар