Home » Рецепти » Тази селска пролетна манджа обиколи цяла България
Тази селска пролетна манджа обиколи цяла България

Тази селска пролетна манджа обиколи цяла България

Елате на село да видите каква вкусна селска пролетна манджа ще ви приготвим.

Начин на приготвяне:

пресни картофи – 1 кг
ориз – 1 к. ч.
олио – 50 мл
пресен лук – 2 стръка
чушки – 1 бр. зелена
домати – 1 бр.
червен пипер – 1 ч.л.
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
джоджен – 7 – 8 листа пресни

Необходими продукти:

Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. В тенджера загрейте олиото и прибавете картофите, пържите за около 5 минути.

Прибавете нарязаните пресен лук и зелената чушка, продължете да пържите до леко омекване на зеленчука. Прибавете обеления и настърган на едро ренде домат, червения пипер и разбърквате.

Налейте 5 ч.ч. топла вода, след като заври, намалете котлона на слабо, затворете капака на тенджерата и оставете да къкри за около 5 минути, след което добавяте добре измития и прецеден ориз, разбъркайте.

Оставете манджичката да къкри на бавен огън, при затворен капак, до готовност на ориза.

Посолете на вкус, поръсете с нарязания джоджен и черен пипер на вкус, разбъркайте и премахнете манджата от котлона, оставете при затворен капак да се задуши за около 10 минути преди сервиране.

Източник: Актуално

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар