Home » Рецепти » Свинско в буркан в собствен сок с подправки – рецепта, която баба ми показа. Може да се съхранява без охлаждане:
Свинско в буркан в собствен сок с подправки - рецепта която баба ми показа. Може да се съхранява без охлаждане:

Свинско в буркан в собствен сок с подправки – рецепта, която баба ми показа. Може да се съхранява без охлаждане:

Днес от Новини 0 ви предлагаме да приготвите крехко свинско в буркан в собствен сок с подправки. Това е много вкусна рецепта и най-важното – супер проста. Готовото месо може да се съхранява без хладилник цял месец!

Ето необходимите продукти за задушеното свинско в буркан :

Съставки:

свинско месо (плешка, врат, филе)

сол – 20 гр. за всеки кг месо

подправки на вкус (черен и червен пипер, сушен чесън)

Дафинов лист

чесън

Приготвяне:

Нарежете месото на едри парчета, които се побират в еднолитрови буркани.

нарязано свинско

Смесете всички сухи съставки (сол, пипер, чесън), оваляйте месото в сместа.

свинско в подправки

Прехвърлете месото в буркани. Във всеки буркан добавете 7-10 зърна черен пипер, един дафинов лист и скилидка чесън.

месо в буркани

Затворете с капаци.

Прехвърлете бурканите в тенджера, постлана с кухненска кърпа. Налейте студена вода до гърлото на бурканите, сложете съда на огъня.

свинско в буркани с чесън

месо в буркан

След като заври, намалете огъня и варете 3 часа. След това извадете бурканите от водата, покрийте с кърпа и оставете за една нощ.

задушено месо в буркани

Месният сок ще се желира и втвърди. Месото може да се съхранява в буркани на сухо и тъмно място до един месец. Много е нежно, сочно, ароматно – опитайте и определено ще ви хареса!

крехко свинско в буркани

Източник: За жената

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар