Home » България » Историята на големият Илия Павлов – най-големият бос на прехода
Историята на големият Илия Павлов - най-големият бос на прехода

Историята на големият Илия Павлов – най-големият бос на прехода

Илия Павлов е известен спортист (борец), бизнесмен, дарител и масон. Много повече известен като голям мафиот – собственик на множество фирми, сред които най-известната е Мултигруп.

Също така за известно време е собственик на ЦСКА. Член е на конфедерацията на едрите индустриалци и на Български бизнес клуб Възраждане. Оглавява настоятелството на „Свети Александър Невски“ и дарява на църкви и манастири.

Повече за Илия Павлов

През 1998 г получава американско гражданство и сега наследниците му живеят в Америка. Роден е на 06 август 1960 г. в Долни Богров. Учи в спортно училище, става регионален шампион по борба и е привлечен към ЦСКА. Учи задочно журналистика. Докато е студент се жени за Антония Чергиланова (дъщеря на генерал от Държавна сигурност), но бракът е краткотраен и не успява да просъществува.

Служи като офицер към армейска школа „Чавдар“, работи за малко към вестник „Йени ъшък“ (Нова светлина) и за кратко е назначен като чиновник в Комитета за култура.

През 1988 г. регистрира първата си фирма „Мулти арт“, а през 1989г. се жени за втори път за актрисата Дарина Георгиева от Казанлък. Има три деца – Паола, Илия -Калоян и Венцислава и сестра Славка. Говори се, че участва в 39 фирми и е в управата на 24 акционерни дружества. Описват го като земен, уравновесен, примерен, упорит, последователен. Факт е, че тези качества го правят лидер на доста голям брой яки момчета, които само знаят да се бият (и по-късно получават прозвището „мутри“).

Много от водачите на силовите групировки минават през т.нар. Спортно училище за Олимпийски надежди като Младен Михалев – Маджо, братя Илиеви, Иво Карамански, Красимир Маринов – Маргина, Димитър Джамов… Но всички признават Илия Павлов като номер едно. Маджо и Джамов даже по едно време са му лични шофьори.

Основната му дейност е контрабанда и рекет. Не се притеснява да ползва и връзки, като най-известната му е с Андрей Луканов. Създава си няколко банки като Кредитна банка, Балканбанк, Първа частна банка и застрахователна компания „София Инс“.

Много малко се знае за масонската му дейност, но фактът че е бил 33 ранг – говори много.

Убийството на Павлов

На 07 март 2003 г. е застрелян показно пред бодигардовете му и очевидци. Погребението е бляскаво, пълно с народ, между тях и 30 масона, които след церемонията гонят другите, затварят се и изпращат своя Велик архитект на вселената Брат Илия Павлов. След смъртта му всяка година на 7 март на гроба му се появява букет бели рози.

Повече за Илия Павлов и останалите герои на прехода, можете да четете в криминалният онлайн портал Kriminalnoto

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар