Рецепта за палачинки – идеални както за солен, така и за сладък пълнеж, който не изтича!
Традиционна рецепта с нетрадиционна съставка, благодарение на която тестото е компактно, без дупки и идеално за всякакъв пълнеж, който не изтича! Ето я и днешната рецепта на 365 Новини
Необходими съставки:
4 с. л. растително масло
4 с. л. захар
2 чаши брашно
2 чаши мляко
4 яйца
2 с. л. царевично нишесте
1 чаша вряла вода
1 пакетче ванилова захар
щипка сол
Приготвяне:
Първо, разбийте старателно яйцата със захарта, щипка сол и ваниловата захар в купа. Добавете млякото, олиото и разбъркайте.
Нишестето е чудотворна съставка, която ви гарантира гладки палачинки без дупки. Трябва да се смеси с вряла вода и след това да се изсипе в масата.
На малки порции, като бъркате непрекъснато, добавете брашното, за да не се образуват бучки.
Сега загрейте тигана с малко олио и започнете да пържите палачинките. След това ги намажете с любимия си пълнеж, както сладък, така и солен.
Съвет: Солените палачинки имат страхотен вкус със задушени гъби, копър и настърган кашкавал.
Запазете тази рецепта за палачинки в любимите си, за да не я загубите.
Пожелаваме ви добър апетит!