Home » Здраве » 6 лесни начина за намаляване на менструалните спазми!
6 лесни начина за намаляване на менструалните спазми!

6 лесни начина за намаляване на менструалните спазми!

Има няколко прости начина да направите менструалния период по-малко болезнен. Представяме ви шест съвета, които могат да помогнат за намаляване на агонията.

Ограничете кофеина

Кофеинът дехидратира организма и усилва напрежението. Това може да допринесе за засилване на менструалните спазми. Ако сте свикнали да пиете кафе всеки ден и го приемете редовно, може да причини главоболие. Опитайте се да намалите консумацията на кофеин в дните преди и по време на менструалния период. Ако обикновено пиете по пет чаши кафе през деня, опитайте се да ги намалите до две и заменете останалите с питейна вода.

Правете йога

Някои пози от йогата могат да помогнат за облекчаване на менструалните симптоми, включително конвулсии. Някои от асаните, които можете да опитате, включват котешката поза и тигрова поза. Дълбокото дишане, използващо се в йогата, също може да помогне заради ефекта на релаксация. Стресът увеличава болката. Колкото повече успеете да се отпуснете в йога позите и да дишате дълбоко, толкова по-лесно ще ви бъде да пренебрегнете дълбоката болка, преминаваща през долната половина на тялото ви.

Ароматерапевтичен масаж

Ароматерапевтичният масаж съчетава успокояващия ефект на етеричните масла с дълбокия релаксиращ масажен ефект. Това може да ви донесе огромно облекчение по време на менструалния период, особено ако имате силно напрежение в долната част на гърба. Използвайте периода да се поглезите, като отидете на ароматерапевтичен масаж.

Опитайте билкови продукти

Медицинският център на Университета в Мериленд препоръчва черен коксов екстракт, масло от вечерна иглика и екстракт от краставица за облекчаване на менструалната болка.

Нагревки

Точно както топлината успокоява мускулната болка след тренировка, тя може да успокои и менструалните спазми. Опитайте се да прекарате повече време в сауната или да използвате бутилка гореща вода, която да поставите на стомаха си.

Движете се

Когато вашите спазми ви измъчват, е време да започнете да се движите. Това не означава, че трябва да провеждате маратон, но леките упражнения могат да помогнат, затова се разходете в парка или отидете до басейна. Също така движението може да ви отвлече вниманието от болката за известно време.

Кога да ви види лекар?

Конвулсиите са нормални, но тежките спазми или гърчове, придружени от някои други симптоми, могат да показват други проблеми. Посъветвайте се с вашия лекар, ако имате болка в други области, силна болка, треска или менструална болка, която продължава няколко дни след края на периода.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар