Home » Скандално » 17-годишно момче твърди, че е ударено от шофьор на автобус в София
17-годишно момче твърди че е ударено от шофьор на автобус в София

17-годишно момче твърди, че е ударено от шофьор на автобус в София

17-годишно момче твърди, че е ударен от шофьор на градския транспорт в София. На 15 декември младежът се качва в автобус 47 в София.

По думите му шофьорът го напада словесно, след което се стига и до физическа саморазправа. Ученикът написа в пост във Facebook, че е бил ударен от шофьора с юмрук в лицето, предава Нова тв.

„Седнах на последната седалка, за да съм по-далеч, след като той започна да ме обижда. Изведнъж се обърнах и го видях, че идва към мен. След това ме удари. Слязох от автобуса и се обадих на баща ми”, разказа ученикът в ефира на „Здравей, България”.

„Обадих се на 112. От там ми казаха, че ще ме прехвърлят към полицията. През това време стигнах до последната спирка на автобуса и го блокирах, докато пристигне патрулка. Полицаите единствено казаха, че трябва да се подаде жалба. Извадили сме и медицинско”, обясни бащата на момчето – Людмил Георгиев.

„Разбрахме за случая в петък. Изгледахме видеозаписите от камерите в автобуса. Вижда се как момчето се качва и шофьорът говори нещо с него. След това момчето отива на последната седалка. В един момент шофьорът скача и тръгва към него. Камерата не е успяла да заснеме какво се случва тогава. След това шофьорът се връща зад волана. Никола слиза през втората врата”, разказа Александър Косерков, директор на гараж „Земляне“, Столичен автотранспорт.

Шофьорът на автобуса работи във фирмата от 2 години, като веднъж вече му е правена забележка след подаден сигнал за проблем от пътник.

„Мъжът е в отпуск в момента. Когато се върне, ще му бъде поискано обяснение и съответно ще бъде наказан, ако се окаже виновен”, обясни още Косерков.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар