Home » Рецепти » ЯЙЦА + МЛЯКО: Правя го втори път, едвам устискваме да изстине! Толкова е вкусно, с думи не може да се опише:
ЯЙЦА + МЛЯКО: Правя го втори път едвам устискваме да изстине! Толкова е вкусно с думи не може да се опише:

ЯЙЦА + МЛЯКО: Правя го втори път, едвам устискваме да изстине! Толкова е вкусно, с думи не може да се опише:

Ако имате яйца и мляко, направете този оригинален и лесен сладкиш – най-вкусното нещо, което съм опитвала. След като изстине, кората може да се напълни със солена или сладка плънка и плодове, след което да се завие на руло. Страхотно за закуска или лек десерт.

Направих го под формата на яйчено руло за закуска и това беше най-добрата закуска, която сме яли. Веднага изпекох втора кора, този път ще я напълним по предложението от рецептата със смес от крема сирене с малко плодове, а може и само с крем-пудин.

Ето какво ви трябва:

Продукти (за тестото):

3 яйца
400 мл мляко
200 г брашно
1/4 ч.л сол
20 мл разтопено масло (или олио)

Плънка (предложение 1):

250 г крема сирене
заквасена сметана 50 г
50 г пудра захар
горски плодове

(Предложение 2):

ванилов пудинг
горски плодове

(Предложение 3):

Нутела или шоколадов пудинг с комбинация от банани, настъргани лешници и бита сметана.

(Предложение 4 – солен вариант): крема сирене, листа шунка и кашкавал, заквасена сметана

Приготвяне:

В по-дълбока купа разбийте три яйца с малко сол (щипка или 1/4 чаена лъжичка) с помощта на вилица или бъркалка. След това започнете да добавяте половината от общото мляко, около 200-250 мл мляко. И яйцата, и млякото трябва да са на стайна температура.

разбити яйца

яйца и мляко

Разбъркайте добре до гладкост, след което добавете брашното. Разбийте, докато съставките се комбинират напълно и се получи гладка, гладка смес без бучки (като гъста смес за палачинки). След това добавете останалото мляко, след което разбъркайте отново.

тесто за палачинки

Накрая добавете разтопеното масло/олио, разбъркайте, за да се включи и вашата смес е готова.

тесто с масло

Вземете тава за фурна с размери 40х35 см, след което я покрийте с хартия за печене. Изсипете сместа и печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.

тесто за руло

Когато се изпече, извадете го от тавата за хартия, обърнете го и отстранете хартията. Оставете да изстине. През това време пригответе пълнеж по ваш вкус и може просто да го намажете със сладко, нутела, малко сирене…

кора за руло

След като навиете рулото го оставете да изстине в хладилник за половин час, а след това го украсете отгоре по ваш вкус, като може просто да се поръси с пудра захар.

руло с крема сирене

навито руло

Да ви е сладко!

руло с плодове

Източник: За жената

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар