Home » Рецепти » Толкова е лесно, че е грехота да не опиташ: Пастет от тиквички – децата го обожават на филийка, ние си топим в него чипса
Толкова е лесно че е грехота да не опиташ: Пастет от тиквички – децата го обожават на филийка ние си топим в него чипса

Толкова е лесно, че е грехота да не опиташ: Пастет от тиквички – децата го обожават на филийка, ние си топим в него чипса

Какво би било лятото без тиквички! Неведнъж сме ви показвали рецепти с този любим зеленчук.

Днес от 365 Новини решихме да опитаме нещо по-различно с тази рецепта за пастет от тиквички.  Получава се уникален на вкус сос, а съчетанието от тиквички, сирене, сметана, чесънче е просто неустоима. Може да го използвате върху филийка, като сос към порция пържени картофки или дип за чипс. Ето как се прави невероятно лесният пастет от тиквички:

Пастет от тиквички

Продукти:

500 гр. тиквички (2 по-големи)
150 гр. сирене
2 с. л. заквасена сметана
2 скилидки чесън
25 гр. копър
20 гр. орехи
олио на вкус
сол на вкус

пастет от тиквички

Приготвяне:

Измийте тиквичките. Ако са млади и тънки, може да не ги белите. Желателно е да няма големи семки вътре. Нарежете тиквичките на малки кубчета. Загрейте тигана с олио и запържете тиквичките до готовност без сол (ще я добавим на по-късен етап).

Сложете тиквичките в дълбока купа и ги оставете да изстинат. Добавете счукания чесън, ситно нарязания копър и заквасената сметана. Разбъркайте. Добавете нарязаното сирене, орехите и сол на вкус, след което смелете всичко до гладка консистенция в блендер. Поднесете пастета добре охладен!

Източник: За жената

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 4]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар