Home » България » Става страшно! Десислава Иванчева ще дели килия със злата акушерка, пребила бебето Никол
Става страшно! Десислава Иванчева ще дели килия със злата акушерка пребила бебето Никол

Става страшно! Десислава Иванчева ще дели килия със злата акушерка, пребила бебето Никол

Преди няколко седмици цяла България видя „на живо“ как откарват бившата кметица на столичния район „Младост“ в Сливенския затвор. Десислава Иванчева бе осъдена за корупция и присъдата й е в сила вече цял месец.

В същата поправителна институция беше изпратена и заместничката й Биляна Петрова.

Двете получиха съответно 6 и 5 г. лишаване от свобода. След зрелищната акция по задържането им пред Спортната палата те изкараха 8 месеца в килия и около 1 г. и половина под домашен арест.

Десислава Иванчева арест

Това време ще им бъде приспаднато от присъдата, но за да намалят още повече наказанието си, Иванчева и Петрова поискаха да работят. Чрез социалните мрежи се примолиха на бизнесмени от Сливен да ги наемат. Условието е да им осигурят транспорт от и до панделата, а също и да ги пази служител от охраната.

На Иванчева това изобщо няма да й се наложи, защото тя е получила предложение и започва работа в кухнята на затвора.

„Деси не знае как е дошло това предложение, но е много благодарна за предоставената възможност“, каза пред „България Днес“ близък на бившата кметица. По думите му със заплатата от 240 лв., която ще взима, Иванчева смята да изплаща глобата от 12 бона, която й наложи съдът с окончателното решение.

Очаква се скоро Петрова също да започне работа, но на външен обект. Така два отработени дни ще им се зачетат за три излежани.

Биляна Петрова

Биляна Петрова

Кметиците доскоро са били заедно зад решетките, но решението на Темида ги раздели. Тъй като Иванчева получи над 5 г. лишаване от свобода, съдът й определи строг режим на изтърпяване, докато Петрова е на общ режим. Двете имали близо 3-седмична адаптация, след което ги сложиха в различни килии.

Емилия Ковачева затвор

Емилия Ковачева е пратена за 18 г. в Сливен

Десислава попаднала при „тежката артилерия“ – осъждани за тежки престъпления и за убийства. Така по стечение на обстоятелствата станала съкилийничка на друга известна подсъдима – акушерката Емилия Ковачева , която получи 18 г. затвор за опита за убийство на бебето Никол. Скандалът с бруталния побой над новороденото момиченце изригна след публикуване на кадрите в „България Днес“. Заради травмите Никол получава епилепсия и има 70% инвалидност от ТЕЛК. Ковачева търка нара в Сливен от ноември м.г. Тя твърди, че няма спомен да е удряла бебето, и се оправдава, че била преуморена от поемането на двойни смени.

Иванчева и Петрова също са категорични, че са невинни.

Те подозират, че пачките със 70 хил. евро са им били подхвърлени в служебната кола. Според прокуратурата парите са оставени от посредника – бившия кмет на района Петко Дюлгеров. Той от своя страна ги взел от предприемача Александър Ваклин за по-бързо придвижване на забатачена преписка за строеж.

По делото останаха редица въпросителни, които оставиха в обществото чувство за липса на справедливост, смятат близки до кметиците. Затова те организираха подписка до президентството, с която настояват Иванчева и Петрова да бъдат помилвани и да излязат час по-скоро от затвора. Петрова има пораснала дъщеря и болни роднини. Затова сподвижниците им смятат, че са изтърпели достатъчно и не заслужават да са сред закоравели престъпнички.

Иванчева е майка на едногодишния Валентин-Александър, а кадрите как се разделя с детето, отвеждана от Съдебна охрана, трогнаха хиляди. Момченцето остана на грижите на възрастната си баба Любка. Разделена с дъщеря си, на нея й се налага да бъде майка и баба едновременно. За отглеждането на малчугана й помагат активисти от сдружението срещу презастрояването „Зелен Младост“, а също и адвокат Албена Белянова, която внесе гаранцията за освобождаването на Иванчева.

Деси Иванчева арест

След отвеждането на Десислава Иванчева майка й се грижи за невръстния й син

Малкото момченце беше разделено от майка си 9 дни преди да навърши годинка. Ден след рождения си ден той за първи път отиде на посещение в Сливен, за да види майка си през стъкло. Иванчева имаше желание да гледа отрочето си зад решетките, но се оказа, че законът не позволява това за деца над 1 г.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар