Home » Рецепти » Като изсъхне козунака правя от него сладкиш-бомба! Сочен, сладък, по-вкусен от самия козунак:
Като изсъхне козунака правя от него сладкиш-бомба! Сочен сладък по-вкусен от самия козунак:

Като изсъхне козунака правя от него сладкиш-бомба! Сочен, сладък, по-вкусен от самия козунак:

У нас редовно остават поне 2-3 козунака след Великден, които никой вече не иска да докосне след голямото преяждане по празниците. А и 2-3 дни след приготвянето всеки козунак изсъхва и престава да бъде толкова пухкав и вкусен.

Днес ще ви припомним един Сладкиш от стар козунак, с който да оползотворите остатъците от Великден.
Сочен, вкусен и изключително лесен козуначен сладкиш:

Сладкиш от стар козунак

Продукти:

• козунак – 1 бр. стар
• яйца – 5 бр.
• прясно мляко – 1 л
• захар – 1 ч.ч
• грис – 1 – 2 с.л.
• ванилия – 2 пакета (по 0.2 г)
• масло – за намазване на формата или тавичката.

За глазурата:

• вода – 3 с.л.
• захар – 6 с.л.
• какао – 2 с.л.
• масло – 60 г

Начин на приготвяне:

Започнете със смесването на яйцата и захарта. Трябва да се получи еднородна и пухкава смес. След това добавете прясното мляко, в което сте изсипали и ванилиите.

Пригответе си форма за сладкиш или обикновена тавичка. Начупете стария козунак, а отгоре го полейте със сместа. След това поръсете малко грис.

Печете сладкиша в предварително загрята фурна. Когато е напълно готов, го охладете.

Глазурата се приготвя наистина лесно. Трябва да смесите всички продукти и да ги загреете на котлона, докато кристалите захар не се разтопят. С получената глазура заливате охладения сладкиш.

Ето, че вече имате цял поднос с истинско сладко изкушение, с което цялото семейство да се почерпите. Този сладкиш е класика в жанра и заслужава да бъде опитан.

Да ви е сладко!

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар