Home » България » Истина е! 36 стотинки за шезлонг на известен наш плаж
Истина е! 36 стотинки за шезлонг на известен наш плаж

Истина е! 36 стотинки за шезлонг на известен наш плаж

Плажовете са в подготовка за летовници. По закон те трябва да са почистени и с осигурени спасители и медицински екип от 1 юни. Някои от ивиците откриват сезона по-рано – в Слънчев бряг следващата неделя, а във Варна – на 24 май.

На този фон повечето концесионери не знаят каква цена на плажните принадлежности да заложат. До момента не са провеждани разговори с Министерство на туризма за отстъпки в таксите и съответно за намаление в цената на сянката.

Ето и някои от прогнозните цени. Във Варна на всички плажове цената е една – 5 лв. По-скъпо ще е в Слънчев бряг, Черноморец и Приморско. Най-евтино – на Нестинарка – само 36 стотинки, пише btv.

Плажовете в Слънчев бряг са почистени и подравнени. До дни започва поставянето на чадърите. Цените се очаква да бъдат както преди епидемията – 9 лв. на Северния плаж, с лев по-малко на Централния. По-евтина ще е сянката във Варна – на по-големите плажове цената на чадър и шезлонг е „закована“ на 5 лева.

„Или общо комплект 2 шезлонга с един чадър 15 лв., което считам, че на фона на инфлацията и на геополитическата обстановка, на всичко, което се случва с ръста на цените на горива и хранителни стоки, 5 лв. е наистина добра цена“, заяви Андрей Василев – представител на концесионера.

И на най-южният морски плаж – Силистар, цената е миналогодишната – 5 лв. и не може да се вдигне. Най-евтино ще е на плаж Нестинарка край Царево – в договора е заложена максимална цена от 36 стотинки за чадър и толкова за шезлонг. Концесионерите очакват какви антикризисни мерки ще предложат институциите.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар