Home » Рецепти » Защо бабите на село поставят по една метална лъжица в тенджерата, докато варят великденските яйца
Защо бабите на село поставят по една метална лъжица в тенджерата докато варят великденските яйца

Защо бабите на село поставят по една метална лъжица в тенджерата, докато варят великденските яйца

Съществуват какви ли не трикове, пряко обвързани с варенето на великденски яйца. Всяка домакиня си служи с някоя и друга хитрина, защото вярва, че така яйцата няма да се напукат по време на варене.

Бабите на село обаче знаят един трик, който винаги дава добри резултати. Те задължително слагат по една лъжица хоризонтално в тенджерата при яйцата. Именно днес ще споделим с вас защо подхождат по този начин и каква е ролята на металния прибор в съда при яйцата.

Защо да поставим лъжица при яйцата, докато ги варим? Едно от най-важните неща, когато варим много на брой яйца за Великден, е да поставим на дъното на съда мека памучна кърпа и върху нея да подредим яйцата. Това е основното правило, което всеки трябва да спазва, ако не иска накрая половината яйца да се пропукат и да не са годни за боядисване.

Може също да поръсите няколко щипки сол, за да се белят по-лесно яйцата след това и белтъкът да не остава по черупките. Не забравяйте обаче да сложите в тенджерата една лъжица хоризонтално. Това се прави с цел отнемане на излишната топлина и предпазване на яйчените черупки от пропукване.

Този трик е известен на всяка домакиня с опит. Опитайте и ще останете наистина доволни от крайния резултат. Нито едно яйце в тенджерата няма да се счупи и ще можете да боядисате точно толкова, колкото сте предвидили.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар