Home » Рецепти » Заливката прави баницата! Ако искате да е хем хрупкава, хем сочна, полейте я с това:
Това е най-добрият начин за приготвяне на хрупкава баница - с тази заливка баницата се топи в устата. Може би съставките ще ви се сторят необичайни, но ако опитате, ще се убедите сами колко е просто и невероятно вкусно. Не е нужно да сте специалист, за да приготвите тази сочна и хрупкава баница , а само да следвате точно инструкциите. Ще се получи много вкусна баница, от която всеки ще иска още едно парче. "Тайната" на тази апетитна баничка е в заливката - именно тя й придава онази сочност и пухкавост, а същевременно се препича добре отгоре. По желание можете да я поръсите със сусам, ленено семе, кимион, тиквени или слънчогледови семки - каквото ви харесва. Ако желаете може да увеличите съставките за заливката. Хрупкава баница със сочна заливка Продукти: 12 готови кори за баница 250 г фино сирене 250 мл течна неутрална готварска сметана 100 г масло 20 мл олио сол според нуждите Приготвяне: Първо разтопете маслото на слаб огън. Към маслото се добавят 2 супени лъжици олио, а накрая се добавя сметаната за готвене. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки в млечно бяла течна смес – това е заливката за корите. Започнете да редите корите. За всяко руло ще ви трябват по 3 кори. маслена заливка Всяка кора намажете със заливката, а на третата сложете сирене. Сложете обилно сирене или извара, не пестете, баницата ще стане още по-вкусна. Подгънете леко краищата, за да не се излива плънката, след което навийте като руло. Нарежете така опаковано руло на по-малки парчета. баница заливка баница със сирене навиване баница Можете да нарежете парчетата до размера, който желаете. баница на парчета рязане баница След това се нареждат в намазнена тава, застлана с хартия за печене (по-лесно се измива тавата). Отгоре покрийте добре рулцата с малко от заливката, а с остатъка залейте обилно баничките. парчета баница баница намазана заливка за баница Оставете за няколко минути, за да поеме част от течността, след което сложете баницата да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 25-30 минути. залята баница баница във фурната Извадете изпечената баница и я оставете малко да изстине, след което я поднесете с чаша кисело мляко, айран или нещо по ваш избор. изпечена баница хрупкава баница сочна и хрупкава баница Да ви е сладко!

Заливката прави баницата! Ако искате да е хем хрупкава, хем сочна, полейте я с това:

Това е най-добрият начин за приготвяне на хрупкава баница – с тази заливка баницата се топи в устата.

Може би съставките ще ви се сторят необичайни, но ако опитате, ще се убедите сами колко е просто и невероятно вкусно. Не е нужно да сте специалист, за да приготвите тази сочна и хрупкава баница , а само да следвате точно инструкциите. Ще се получи много вкусна баница, от която всеки ще иска още едно парче.

„Тайната“ на тази апетитна баничка е в заливката – именно тя й придава онази сочност и пухкавост, а същевременно се препича добре отгоре.

По желание можете да я поръсите със сусам, ленено семе, кимион, тиквени или слънчогледови семки – каквото ви харесва. Ако желаете може да увеличите съставките за заливката.

Продукти:

12 готови кори за баница

250 г фино сирене

250 мл течна неутрална готварска сметана

100 г масло

20 мл олио

сол според нуждите

Приготвяне:

Първо разтопете маслото на слаб огън.

Към маслото се добавят 2 супени лъжици олио, а накрая се добавя сметаната за готвене. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки в млечно бяла течна смес – това е заливката за корите. Започнете да редите корите. За всяко руло ще ви трябват по 3 кори.

маслена заливка

Всяка кора намажете със заливката, а на третата сложете сирене. Сложете обилно сирене или извара, не пестете, баницата ще стане още по-вкусна. Подгънете леко краищата, за да не се излива плънката, след което навийте като руло. Нарежете така опаковано руло на по-малки парчета.

баница заливка

баница със сирене

навиване баница

Можете да нарежете парчетата до размера, който желаете.

баница на парчета

рязане баница

След това се нареждат в намазнена тава, застлана с хартия за печене (по-лесно се измива тавата). Отгоре покрийте добре рулцата с малко от заливката, а с остатъка залейте обилно баничките.

парчета баница

баница намазана

заливка за баница

Оставете за няколко минути, за да поеме част от течността, след което сложете баницата да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 25-30 минути.

залята баница

баница във фурната

Извадете изпечената баница и я оставете малко да изстине, след което я поднесете с чаша кисело мляко, айран или нещо по ваш избор.

изпечена баница

хрупкава баница

сочна и хрупкава баница

Да ви е сладко!

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар