Home » Здраве » Ето я необичайната, но чудодейна диета на Адел, с която отслабна ударно 45 кг.
Ето я необичайната но чудодейна диета на Адел с която отслабна ударно 45 кг.

Ето я необичайната, но чудодейна диета на Адел, с която отслабна ударно 45 кг.

Ако някога сте се чудили как изглежда диетата, с която Адел отслабна, ние имаме отговора…

След любовно корабокрушение и връзка с нов партньор, британската звезда Адел реши да смени драстично външния си вид, а преди няколко месеца разкри как успешно свали над 45 килограма и се докара до съвсем различна визия.

Освен че спазва специална диета , Адел тренира, но нейните треньори са съгласни, че 90 процента от резултатите се дължат на диетата.

Освен Адел, диетата на Адел подлуди и някои други знаменитости, като Пайп Мидълтън и бившия боксьор Дейвид Хей.

Накратко, смисълът е да се консумират храни, които стимулират производството на ензими, наречени сиртуини. А именно изследванията показват, че те ускоряват изгарянето на калории, потискат апетита, ускоряват метаболизма и намаляват възпалението, което е ключът към отслабването. Много хора твърдят, че обожават тази диета, защото са разрешени храни като вино и шоколад.

Зад диетата Sirtfood стоят Ейдън Гогинс и Глен Матен. Диетата продължава три седмици и е разделена на две фази.

Първа фаза: Ограничете се до три зелени сока от Сиртфуд, съдържащи къдраво зеле, рукола, магданоз, целина, зелена ябълка, лимонов сок и зелен чай и едно хранене. Така консумирате 1000 калории на ден.

През следващите четири дни пийте два зелени сока от храни Сиртфуд и яжте две ястия от Сиртфуд храни, като поемате 1500 калории на ден.

Втора фаза: Това е фаза на поддръжка и продължава 14 дни . В продължение на две седмици е необходимо да се изядат три ястия Сиртфуд през деня и един зелен сок вечерта.

След три седмици няма план за следване. Ако искате да продължите, включете възможно най-много Сиртфуд ястия в ежедневното си меню. Физическата активност от 30 минути на ден пет дни в седмицата също се препоръчва, но това не е фокусът на този подход към загуба на тегло.

Сиртфуд ястията се състоят от храни, които съдържат споменатия по-горе протеин сиртуин. Това са фурми, боровинки, кафе, зеле, рукола, магданоз, целина, зелени ябълки, соя, ягоди, шоколад с 85 процента какао и куркума.

Въпреки че много хора хвалят тази диета, тя има и своите отрицателни страни. Експертите казват, че тя е доста ограничаваща.

„При консумация само на 1000 калории много хора ще останат гладни. И ако разрешените храни не са в списъка им с любими, те биха могли да жадуват за храна още повече. „Трите седмици въздържание могат да доведат до преяждане, особено по време на втората фаза на диетата“, каза д-р. Каролин Аповиан, специализиран диетолог.

Освен това всеки диетичен план, който не включва здравословно количество протеин, като първата седмица от диетата, може да доведе до загуба на мускули и бавен метаболизъм.

Смятам, че здравословната и балансирана диета, която включва протеини, различни плодове и зеленчуци, както и пълнозърнести храни, е най-здравословният и устойчив начин за отслабване и поддържане на телесното тегло“, заключава д-р. Аповенски.

Но Адел успя! Пожелаваме успех и на Вас!

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар