Home » Клюки » Георги Христов социално слаб, живее с 5 лева на ден
Георги Христов социално слаб живее с 5 лева на ден

Георги Христов социално слаб, живее с 5 лева на ден

До просешка тояга го е докарал естрадният ас Георги Христов, поне според счетоводните отчети на фирмата му в Търговския регистър.

От документацията става ясно, че за година изпълнителят на „Черно и бяло“ е успял да изкара едва скромните 2000 лева доходи. Ако това са единствените пари, с които певецът е принуден да оцелява, то означава, че ще разполага в най-добрия случай с по 5 лева на ден, за да преживява и посреща нуждите си. Автоматично това го приравнява към категорията на социалното слабите хора у нас, но едва ли положението му е такова, съмняват се негови колеги.

В естрадната гилдия от десетилетия е практика звездите да не декларират всичките си доходи пред държавата, за да не плащат данъци върху хонорарите, които изработват. Точно това е причината мнозина от тях да имат проблеми с пенсионирането си и загубения си стаж, тъй като още по времето на социализма не са отчитали всички приходи, които получават, а са ги вземали „под масата“.

Някои пък съвсем умишлено предпочитат да не са изрядни платци.

Преди години най-големите имена в естрадата – Лили Иванова и Васил Найденов, бяха задлъжнели със стотици хиляди левове към НАП именно защото не декларираха изрядно доходите си и не плащаха данъците към тях. Не е изключено Христов да процедира по същата схема, коментират негови колеги, на които им се струва невъзможно певецът да живее с по 2 бона годишно.

„Само един чифт негови обувки струват толкова“, допълват те.

В интерес на истината в последните няколко години кариерата на Христов бе в застой, но през изминалото лято той направи няколко големи концерта в различни градове из България, които пожънаха успех и събраха многолюдна публика. На 10 ноември пък му предстои грандиозен спектакъл в Зала 1 на НДК, за който билетите започват на цени от 30 и достигат до 100 лева за ВИП пропуските.

До момента гласовитият певец е успял да разпродаде повече от две трети от залата, но все още се намират свободни билети. Само от концерта си там, ако успее да напълни НДК до дупка, Христов ще изкара над 180 хиляди лева, с които ще трябва да се разплати с екипа си и да поеме наема на залата, в случай че няма спонсор, който да е покрил този разход вместо него.

Певецът е сред малцината в музикалните среди, които никога не са се жалвали от финансовото си положение, макар да е най-големият „бедняк“ по документи.

В същото време избухливият изпълнител живее в палат в полите на Витоша и притежава луксозна хасиенда до брега на морето в Гърция – имоти, с каквито малко негови колеги могат да се похвалят.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар