Home » Скандално » Въпрос без верен отговор: Как „Стани богат“ оплеска история за Паоло Роси, а днес излезе с официална позиция
Въпрос без верен отговор: Как „Стани богат“ оплеска история за Паоло Роси а днес излезе с официална позиция

Въпрос без верен отговор: Как „Стани богат“ оплеска история за Паоло Роси, а днес излезе с официална позиция

Спортни журналисти от sportlive.bg твърдят, че във вчерашното издание на „Стани богат“ е допуснат голям гаф.

В поредното издание на „Стани богат“ бе зададен въпрос на футболна тематика, засягащ легендата на италианския футбол Паоло Роси, който през 1982 година стана голмайстор на мондиала в Испания и бе с основна заслуга за световната титла на „адзурите“.

Паоло Роси почина в края на 2020 година, а в „Стани богат“ попитаха следния въпрос: „Къде лежи за кратко футболистът Паоло Роси преди с отбора на Италия да спечели Световната купа през 1982 г.?“ Предложените отговори на този въпрос са: А) в затвора B) в психиатрична клиника C) в клиника за наркомани D) в ортопедична клиника.

„Верният“ отговор на този въпрос се оказва А) в затвора. Всъщност този въпрос няма верен отговор, защото такава история на практика не съществува. Любопитното е, че „историята“ има български корени, когато сред журналистите, отразяващи Мондиала през 1982-ра, тръгва мълвата, че Роси е лежал три години в затвора заради уреждане на мачове.

Роси в действителност участва в уреждане на мачове, но не е влизал и за ден зад решетките. Той единствено получава тригодишно наказание лишаване от състезателни права, което впоследствие е намалено на две, за да може да участва на Мондиала.

Въпросът на „Стани богат“ бе за сумата от 2000 лева, а участникът използва жокери „50/50“ и „помощ от публиката“, за да го познае. Водещият Михаил Билалов пък завърши с думите: „(Паоло Роси) много обича черно тото и е поживял бая време в затвора преди това“, пише sportlive.bg.

Днес от „Стани богат“ излязоха с официална позиция за гафа, който допуснаха в понеделник, свързан с въпрос за футболната легенда Паоло Роси.  Реакцията на екипа на предаването е изненадваща и същевременно заслужава адмирации. Както се казва, всеки допуска грешки, но не всеки има смелостта да си ги признае…

Вижте декларацията, публикувана във „Фейсбук“:

Изявление на екипа на „Стани богат“ по повод въпрос без верен отговор, излъчен в предаването

Вчера, 10 януари, в предаването „Стани богат“ бе зададен въпрос без опция за верен отговор. Въпросът гласеше: „Къде лежи за кратко футболистът Паоло Роси преди с отбора на Италия да спечели Световната купа през 1982 г.?“. Отговорът, посочен като верен: „А/ В затвора“ – всъщност не отговаря на фактите. Както и нито една от посочените други опции за верен отговор.

За този въпрос екипът е бил подведен от български и чужди източници, в които се твърди, че футболистът е бил за кратко в затвора. Така, авторът на въпроса е станал жертва на многократно повторена лъжа.

За подобна ситуация регламентът на формата, който ние спазваме стриктно, предвижда играчът да запази спечелената сума, ако е продължил играта си след некоректния въпрос. В конкретния случай играчът продължи своята игра и отпадна на по-късен етап в състезанието.

За нас доверието на участниците и почитателите на играта е от първостепенно значение и поднасяме извиненията си за допуснатата неточност, като сме предприели и ще продължим да прилагаме мерки, с цел да бъдат избегнати подобни ситуации в бъдеще.

„Стани богат“ е игра за знания и ние ще продължим да провокираме любопитството на всички пред екраните.

С уважение,

Екипът на „Стани богат“

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар