Home » Любопитно » Бойко Василев изля душата си пред Хекимян: Мечтата на българина е връщането в на село в малката китна котловина
Бойко Василев изля душата си пред Хекимян: Мечтата на българина е връщането в на село в малката китна котловина

Бойко Василев изля душата си пред Хекимян: Мечтата на българина е връщането в на село в малката китна котловина

Българите не се разбираме и дори не си говорим помежду си, като тази тенденция се засилва, това каза водещият и продуцент на „Панорама“ по БНТ Бойко Василев ви интервю за новия подкаст Newsroom на шефа на новините в bTV Антон Хекимян.

Той заяви също, че пандемията, войната и социалните мрежи разделят обществото ни и затова се налагат чести избори и е трудно да се избере един лидер.

Според Василев у нас има поне два проамеринаски „балона“, поне толкова проруски, както и много на брой патриотични общности, които са представени в социалните мрежи, и всички те враждуват помежду си. Неспособността да се обединим около лидер говори за дълбоката демократичност на нашето общество, в което всеки има самочувствие да има мнение, каза още водещият на „Панорама“.

Българинът не иска големите идеи, затова и не разбира империите, коментира Бойко Василев.

Той коментира, че за нас като народ винаги мечтата като народ е завръщането в китната малка котловина, на село или в малкия град. Това ни кара са сме стъпили здраво на земята, но ни пречи да повярваме в себе си, както други народи.

Разделението на българите на изток и на запад продължава повече от 100 години, заяви журналистът. Василев коментира, че това разделение е нерационално и затова сънародниците ни са объркани от войната в Украйна.

„Гледат я като футболен мач, в която играе техния отбор“, коментира той.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар