Home » Коментари » Яна Маринова се изказа за протеста пред парламента: Силата не означава, че си прав
Яна Маринова се изказа за протеста пред парламента: Силата не означава че си прав

Яна Маринова се изказа за протеста пред парламента: Силата не означава, че си прав

Продължават коментарите и анализите за проведения пред парламента протест, който бе организиран от „Възраждане“.

43-годишната актриса призова да се протестира мирно. Тя също така е на мнение, че „няма как нито държавниците да решат проблема, както искат хората – нито хората да се съгласяват вече като стадо овце с овчаря и кучетата му“, пише iwoman.bg.

Публикуваме поста ѝ без редакция:

„Нека бъдем човеци един с друг и не се поддаваме на временните страх, разрушително отчаяние и сляпа агресия породени от факта, че и едните „За мерките…“ и другите „Против мерките…“ са прави.

За мен нацизъм (и производните му) е, когато едни са напълно убедени, че са прави кое е най-добро, но не само за себе си, а и за всички останали. И понеже по правило победата идва при хората, които нямат съмнение в правотата си и се борят до кръв и смърт за идеите си, нацизмът се заражда въз основа на това желязно правило. Но това правило носи победа, а не правота.

Тоест, силата не може да означава, че си прав. Защото в природата има хармония и кръговрат.

И също така не значи, че на слабите трябва задължително да се помага. То става естествено, чрез обмяна на умения и мисъл от страна на всички съществуващи видове и необходимите им качества, спрямо средата, в която живеят. Тоест, победата, както и загубата са временни и се изреждат по различно време при всички, и ако искаш да спрат и да бъдат за постоянно само при едни, това вече е изкуствено. А изкуство е естественото право на живот на всички, спрямо възможността им да се приспособяват и да се развиват.

И за това доброто, което не се развива и бори за оцеляване, и се чувства онеправдано и отчаяно заради лошите моменти, често е побеждавано от злото, което се бори със зъби и нокти, и стреми да расте със скоростта на светлината, без капчица съмнение в правотата си.

Но пък доброто често е силно точно, заради умението си да се съмнява в правотата си и да отдава възможност на отсрещния за отстъпление. Тогава то постига божествена сила и успява да надвие. Дори движения, като нацизма. Защото естественото винаги ще побеждава изкуственото. И после изкуственото ще побеждава „скучното“ естествено…

И така, до края на света.

Псп: Ако не е ясно за какво говоря – да не се избиваме, когато може мирно да се протестира и да се лобира чрез нужните граждански, правови и административни действия. Да не забравяме, че сме финансово зависими от други нации, от стотици години наред и няма как нито държавниците да решат проблема, както искат хората – нито хората да се съгласяват вече като стадо овце с овчаря и кучетата му.“

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар