Home » България » Чорапена война в „Капана“ заради Митко / СНИМКИ и ВИДЕО /
Чорапена война в "Капана" заради Митко / СНИМКИ и ВИДЕО /

Чорапена война в „Капана“ заради Митко / СНИМКИ и ВИДЕО /

Десетки пловдивчани се събраха на протест в арт квартала „Капана“.

Причината – вчерашното нападение над уличния търговец на чорапи Митко. Малко след 20 часа в четвъртък пред заведение „Yellowdot“ собственикът му Ивайло Пенов проявил агресия срещу него, изразяваща се е бутане, блъскане и разпиляване на стоката му.

Действията му са заснети от видеокамера, а записът бе споделен в социалните мрежи. За няколко часа клипът и действията на Пенов предизвикаха лавина от възмущение и гневни коментари.

Прокуратурата в Пловдив се самосезира и извършва проверка по случая, за да предприеме нужните действия.

Междувременно пловдивчани се обединиха в социалните мрежи. Публикуваха се снимки на нападателя, тръгна петиция в интернет в защита на Митко, тази вечер се организира и протест пред въпросното заведение в „Капана“. На него присъстваше и самият Митко, станал жертва на агресията.

Там хората оставиха чорапи, залепиха и бележка „Долу ръцете от Митко!“. На място пристигна и полиция, която да охранява протестиращите. Всички са на мнение, че няма да търпят подобно поведение в града. Чуха се и призиви Пенов да си ходи в София.

снимки авторът

Тази вечер заведението остана с хлопнати кепенци. Въпреки това обаче тази вечер „Капана“ се превърна в квартала на чорапите.

Протести са планирани както за утре, така и за неделя.

Източник: Марица

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар