Home » Скандално » Ексклузивно: Д-р Калинов за МБАЛ „Св. Мина“: Отвсякъде текат ла*на, без извинение / ВИДЕО /
Ексклузивно: Д-р Калинов за МБАЛ "Св. Мина": Отвсякъде текат ла*на без извинение / ВИДЕО /

Ексклузивно: Д-р Калинов за МБАЛ „Св. Мина“: Отвсякъде текат ла*на, без извинение / ВИДЕО /

Шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов не е уведомен официално за скандалното решение да не се допуска бившата главна сестра на МБАЛ „Св. Мина“ в сградата на лечебното заведение дори като пациент. Това съобщи в интервю самият Калинов.

„Сестра Ангелова има личен контакт с мен, но не ме е търсила. Това, което се случва, е на личностна основа, отношенията са от частен характер. Тя не е заварен служител, а е назначена от проф. Петров“ – коментира лаконично здравният шеф.

Калинов подчерта, че не защитава управителя, той не е негово предложение, явил се е на конкурс, но ако трябва, ще бъде обявен повторен конкурс. „Дадох им (на медиците в МБАЛ „Св. Мина“) възможност да посочат кой да стане управител, но те не го направиха. Всеки има трески за дялане“ – каза той и призна, че психоклиматът в болницата е отровен.

Сигналът на Йоанна Ангелова за разбития служебен кабинет на главната сестра в отсъствието й е предаден е до ресорния заместник-кмет и кмета и е поставен срок до края на следващата седмица управителят да даде отговор, обясни здравният шеф. А докладът от анкетната комисия вчера е предаден на зам.-кмета Анести Тимчев, който ще прецени дали да се изпрати в прокуратурата.

Калинов обаче не пожела да съобщи дали в доклада се потвърждават твърденията на персонала за нередности и финансови злоупотреби, извършвани от проф. Петър Петров. По време на анкетата е разговаряно с 23 служители, от общо 57 подписали се в подписката с искане на оставката на управителя. Останалите 34 отказали и не се явили на разговора.

Общината е в изчакване какво ще предприеме прокуратурата, тъй като сигналът е пратен и до държавното обвинение. Градската администрация междувременно е изискала от проф. Петров екшън план за справяне с всички изисквания. Битовите условия са ужасни и, по думите на Калинов, „отвсякъде текат ла*на, без извинение, тече и покривът“.

Шефът на поддръжката споделил с него, че в докладни до трима управители преди сегашния е описвал какво трябва да се ремонтира, но всеки казвал: „Предишния не е реагирал, та аз ли?“. Паркингът пък не може да се използва пълноценно, защото там са монтирани високочестотни антени и РЗИ ще трябва да направи замервания на електромагнитните вълни.

Заради твърденията за злоупотреби с парите по ковид още следващата седмица в „Св. Мина“ ще започне одит, обеща Калинов.

Шефът на общинското здравеопазване подозира целенасочена кампания срещу болницата, тъй като скандалът избухнал ден след излизането на балансовия отчет, според който са реализирани 317 000 лв. приходи. „Разковничето е бюджетът. Миналата година беше 240 000 лв., а само за заплати са необходими 244 000 лв. В момента бюджетът е 342 000 лв., но се очаква да бъде вдигнат на 450 000 лв.“, смята той.

Заради напрежението в бившата Първа градска, кметът Здравко Димитров лично е присъствал на две събрания – общо събрание и на медицинския съвет. Калинов припомни, че неговите правомощия са да дава указания и да оказва методическа помощ. Вместо това се налагало през ден да ходи в „Св. Мина“.

Източник: plovdiv24

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар