Home » България » Фентъзи книжка скандализира родители на петокласници в Хасково
Фентъзи книжка скандализира родители на петокласници в Хасково

Фентъзи книжка скандализира родители на петокласници в Хасково

Книга със скандално според родители съдържание е била представена пред хасковски деца от пети клас, като част от тях са си купили книжките.

Представянето в училището е било част от проект на фондация, насърчаващ четеното след децата.

Скандалната книга се казва „Да пробудиш драконче“, като има награди за фентъзи.

Проектът за насърчаване ан детското четене е прекрасен проект, но някой просто не си е свършил работата. В книгата има неща, които не мога да ги изрека в национален ефир, а това нещо се продава в училищата. Там има незензурни, груби изрази, които са неподходящи за деца. Това е мнението ни на родители. Вътре се насърчават децата за пият, просто за мен това е абсолютно брутално.

Това коментира пред Нова тв Живка Ванчева, майка на дете от 5 клас.

Моята дъщеря не успя да стигне до страниците с неприлично съдържание, защото аз й я взех. А тя беше много очарована от книгата, която я купихме. Всички в класа я обсъждаха и се радваха за тази книжка, но за съжаление моето дете остана разочаровано, защото я прибрах и тя не успя да я прочете, разказва друга майка.

Не съм запознат изцяло със съдържанието на тази книга. Не виня никого, освен нас, организаторите за този пропуск. Книгата е изтеглена от програмата, коментира един от организаторите на инициативата.

Хубаво би било да се четат тези книги преди да се представят на децата. Но те са само в интернет пространството. Анотациите, с които ние се запознахме и отзивите за книгите, вероятно не са достатъчно, коментира представител на РИО.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар