Актуални новини
Home » Рецепти » Торта Реформа – царицата на всички шоколадови торти! Бие даже нашия Гараш по вкус:
Торта Реформа - царицата на всички шоколадови торти! Бие даже нашия Гараш по вкус:

Торта Реформа – царицата на всички шоколадови торти! Бие даже нашия Гараш по вкус:

Може би вече сте срещали рецептата по кулинарните форуми – Торта Реформа е една от най-вкусните и същевременно нежни шоколадови торти.

Донякъде напомня нашата „гордост“ – торта Гараш, но същевременно е и по-различна от нея.

Продуктите не са евтини, но със сигурност няма да съжалявате за нито една похарчена стотинка. Дори да сте начинаещи в кухнята, ако следвате подробната рецепта по-долу, ще се радвате на отличен резултат, а семейството ви ще остане във възторг. Ето необходимите продукти:

Торта Реформа

Необходими продукти:

  • 12 белтъка
  • 250 г захар
  • 300 г смлени орехи

За крема:

  • 12 жълтъка
  • 150 г захар
  • 150 г шоколад за готвене
  • 200 г масло
  • есенция ром или коняк

За шоколадовата глазура:

  • 150 гр. шоколад за готвене
  • 60 гр. масло
  • около 100 гр. орехи за украса

Приготвяне:

Отделете белтъците и жълтъците от яйцата, които са били на стайна температура в отделни съдове. Разбийте белтъците на пяна като постепенно добавяте захарта до получаване на твърд сняг. разбийте с електрически миксер до пълното разтваряне на захарта.

белтъци в купа

Снимка: YouTube

разбити белтъци

Снимка: YouTube

Добавете 300 гр. смлени орехи и разбъркайте леко с лъжица, за да остане пухкава. Разделете сместа на две равни части (за да изпечете две големи кори, които след това ще разрежете и ще получите 4 кори). Сместа се разпределя равномерно в тава с размери 35х30 см или приблизителна.

белтъци с орехи

Снимка: YouTube

орехово тесто в тава

Снимка: YouTube

Необходимо е предварително да покриете тавата с хартия за печене. Изравнете добре сместа и сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути. След като едната кора се изпече, я извадете от фурната и тавата, след което повторете процедурата с втората кора.

През това време пригответе крема: разбийте жълтъците със захарта на пяна, най-добре на по-ниска скорост и за по-дълго, за да може захарта да се разтвори. След това ги сварете на водна баня за около 20 минути, докато получите кремообразна смес. Докато кремът е горещ, добавете натрошения шоколад.

жълтъци в купа

Снимка: YouTube

разбити жълтъци

Снимка: YouTube

Разбъркайте сместа, докато шоколадът се разтопи напълно и се заглади в крема. Оставете настрана да се охлади напълно, след това комбинирайте с омекналото масло на стайна температура и разбъркайте заедно, за да се комбинират. Лъжица по лъжица добавяйте крема към маслото.

пухкав жълтъчен крем

Снимка: YouTube

пухкави жълтъци

Снимка: YouTube

шоколад в жълтъците

Снимка: YouTube

масло в крема

Снимка: YouTube

Ако желаете, можете да добавите ром към този крем за вкус. Разбийте добре крема с миксер, за да се смесят всички съставки. Нарежете корите на четири части. Вземете едната кора и я поставете върху поднос за сервиране. Готовият крем също се разделя на четири части.

кора с крем

Снимка: YouTube

Върху първата кора разпределете една четвърт от крема, разпределете равномерно и заравнете. По същия начин се пълнят и останалите кори, като се редят една върху друга и отгоре се залива с шоколадова глазура или се украсява по желание.

блат с крем

Снимка: YouTube

кора върху крема

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

торта Реформа

Снимка: YouTube

торта Реформа разрез

Снимка: YouTube

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About admin

Твоят коментар