Home » Рецепти » Супер сочна Редена мусака – слой върху слой и накрая божествената заливка!
Супер сочна Редена мусака - слой върху слой и накрая божествената заливка!

Супер сочна Редена мусака – слой върху слой и накрая божествената заливка!

Ако попитате някого коя е най-вкусната част на мусаката, задължително отговорът ще е – заливката. Именно тя придава на това любимо балканско ястие онази сочност, заради която всички го обожаваме!

А ние от Новини 0 имаме рецептата за най-сочната мусака – следвайте стъпките по-долу и ще получите комплименти от всички за рецептата.

Ето как се прави сочната Редена мусака с божествена заливка:

Продукти:

1 кг картофи
500 г мляно месо
1 цял домат
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 пакетче фикс за кюфтета
2 яйца
1 чаша течна готварска сметана, неутрална
магданоз и моркови – на вкус
черен пипер на вкус
олио и вода

Приготвяне:

Запържете каймата в олио и когато пусне сока си, добавете нарязаните на кубчета домати. Запържете още малко и след това добавете настъргания лук, чесъна, моркова и магданоза.

Подгответе фикса за кюфтета според инструкциите. Когато месото се запържи, добавете фикса и 300 мл вода. Разбъркайте всичко, добавете сол и подправки на вкус. Оставете месото да къкри, но нека има достатъчно течност, за да покрива месото.

През това време включете фурната на 250 градуса. Измийте картофите и ги нарежете на тънки филийки. Намажете ги с мазнина и ги подправете.

Намажете с мазнина по-дълбок огнеупорен съд или глинен гювеч и наредете вътре пластове: картофи, месо и така, докато приключите с картофите. Покрийте с фолио или капак, за да не загорят картофите.

Печете мусаката в предварително загрята фурна за около 45 минути. Когато е почти готова, се залива със смес от 2 разбити яйца и течна сметана. Печете отново до готовност, пишат колегите от За жената.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар