Home » Здраве » Станах на 60 години, а това растение върна зрението ми, махна мазнините от черния дроб и пречисти дебелото черво
Станах на 60 години а това растение върна зрението ми махна мазнините от черния дроб и пречисти дебелото черво

Станах на 60 години, а това растение върна зрението ми, махна мазнините от черния дроб и пречисти дебелото черво

Поддържането на здравето не е лесна работа. С течение на времето, нашите органи и телесни функции се влошават, което води до проблеми като загуба на зрение или непроходимост на дебелото черво.

Понякога, на черния дроб могат да се натрупат твърде много мазнини, които причиняват многобройни проблеми, които със сигурност ще се отразят на цялостното ни здравословно състояние. За щастие, има естествена съставка, която може да ви помогне-цвеклото.

Цвеклото е зеленчук, който е основно консумиран суров или в салати. Не много хора знаят, че цвеклото има многобройни ползи за здравето – например, то и може да премахне тлъстината от черния дроб, предотвратява задръстване на дебелото черво и ви помага да възстановите зрението. И това не е всичко!

Ползите за здравето от цвеклото

Цвеклото може да подобри циркулацията на кръвта и укрепва сърдечно-съдовата система, както и да предостави достатъчно количество енергия през деня. То съдържа бетаин и триптофан, рядка субстанция, която може да се успокои и се бори със стреса.

Противовъзпалителните свойства на цвеклото и високото съдържание на антиоксиданти ще спомогнат за борба със свободните радикали в тялото ви и ще подобрят общото ви здраве. Ето как да подготвите здравословна салата от цвекло, която можете да ядете всеки ден:

Състав:

2-3 малки глави цвекло
1/2 глава лук
зехтин
лимон, или ябълков оцет
сол на вкус

Инструкции:

Обелете цвеклото и го сварете го във вода с щипка сол, а след това се нарязва на малки парченца и се поставя в купа.
Нарежете лук и го смесете с цвеклото, добавете зехтин и оцет и подправете със сол на вкус.
Подправете салатата с оцет и оставете за един час.
След това можете да се насладите на вкуса му.

Тази невероятна салата ще почисти дебелото черво и черния дроб и ще подобри виждането ви . Цвеклото е много хранително и и полезно и това се дължи и да се превърне в част от ежедневната си диета!

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 5 Средна оценка: 4]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар