Home » Коментари » Слави Трифонов: Впечатлих се от Марина и си помислих – аз бих ли го направил
Слави Трифонов: Впечатлих се от Марина и си помислих – аз бих ли го направил

Слави Трифонов: Впечатлих се от Марина и си помислих – аз бих ли го направил

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов коментира във Фейсбук профила си постъпката на журналистката Марина Овсянникова, която прекъсна основната новинарска програма на държавния руски „Първи канал“, като се появи зад водещия в студиото с плакат с лозунги, осъждащи войната.

От Новини 0 публикуваме поста на Слави Трифонов без редакторска намеса:

Живеем в особени времена. Уверявам ви – нито се чувствам мъдрец, нито ментор. На всеки от нас му се случват различни неща, но пандемията, а сега и войната, ни се случва на всички. Всеки от нас трябва да проявява смелост, да взима трудни решения. Всеки ден. Просто такъв е животът. Но кой е предполагал, че ще има война? Тогава смелостта и трудните решения придобиват друга стойност.

Вчера гледах по телевизията какво е направила Марина Овсянникова. Вероятно и вие сте гледали – редакторката в Първи канал на обществената руска телевизия изскочи на живо в новините, застана зад водещата и издигна транспарант с надпис: „Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат. Руснаците са срещу войната.“

Въпросната Марина предварително е качила в интернет и свое видео, в което заявява, че това, което става в Украйна е престъпление, че Русия е агресор и че тя самата изпитва срам, защото е позволила да се зомбират руснаците с кремълската пропаганда.

Къде ли е сега Марина? Никой не знае. Но всеки един от нас може да предположи къде е.

Знаела ли е Марина какво ще й се случи, след като направи това, което направи? Е, разбира се, че е знаела. Обаче достойнството и това да си добър човек са по-големи и по-важни от страха.

На всеки от нас му се случват страшни неща и всеки от нас трябва да бъде смел. Като Марина. Повярвайте ми, нито се чувствам ментор, нито човек, който казва на другите какво да правят. Просто се впечатлих от тази Марина.

И си помислих – аз бих ли го направил. А вие?

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар