Home » Коментари » Родители: Това вече прилича на военно положение. Да е ясно – искаме присъствена учебна година
Родители: Това вече прилича на военно положение. Да е ясно - искаме присъствена учебна година

Родители: Това вече прилича на военно положение. Да е ясно – искаме присъствена учебна година

Обединение на родители заплашиха с протести, ако бъде въведено отново дистанционно обучение на учениците.

Те изпратиха отворено писмо до държавните институции, в което настояват да бъде осигурено присъствено начало на учебната година. В противен случай ще бъдат организирани протести, се предупреждава в писмото, предава БНТ.

От гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата“ посочват, че при сегашния темп на разпространение на Covid-19 учебната година или въобще няма да започне присъствено или повечето от учениците ще преминат към дистанционно обучение, непосредствено след 15 септември.

„Изминалите месеци не се използваха за подготовка от страна на институциите. И отново първи ще паднат децата. Моята дъщеря миналата година беше седмокласничка. Тя е в ужас. Аз мисля, че децата вече няма да го преживеят. Все едно някой насилствено им причинява болка. Това вече прилича на военно положение. Аз виждам ужаса в детето си.

Дават ли си сметка управляващите какво причиняват на децата в момента. На тези деца ние наистина им отнемаме живота. За тях това е живота – да бъдат заедно, да учат заедно, да се виждат. Трябва да мисля тепърва как да водя детето си на психолог, да го подкрепя то, за да не се срива“, коментира родител.

От гражданското обединение предупреждават за протестни действия.

„Ако не получим това убеждение, че ще се направи всичко възможно те да учат в класовете си, тогава ние ще излезем на протест. Ние искаме присъствена учебна година. Това трябва да е ясно“, заявяват от обединението.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар