Home » Коментари » Радев посече Асен Василев и предупреди за наближаващ проблем за всички българи / ВИДЕО /
Радев посече Асен Василев и предупреди за наближаващ проблем за всички българи / ВИДЕО /

Радев посече Асен Василев и предупреди за наближаващ проблем за всички българи / ВИДЕО /

Държавният глава Румен Радев коментира падането на мораториума на цените на тока:

„Знаете, че мораториумът беше необходимо време за анализи и разчети. Редно би било накрая на този мораториум да има ясно решение за действие, а не сега да ме питате какво да се прави.

Очаквам, че правителството ще вземе мерки в най-скоро време, така че тези кризи и фактори да направят така че всички промени с цените на електроенергията да бъдат поносими за българите.

Виждате в другите държави какво правят, за да защитят гражданите си. Нещо, за което не се говори, но наближава – излизането на битовите потребители на свободния пазар. Досега България е единствената страна, която е защитена. Искам час по-скоро да видя каква е визията на управляващите за решението на този проблем. Надявам се да не е бързо и без подготовка, както беше преди две години“, каза Радев.

Радев попари и твърденията на финансовият министър Асен Василев, че България е готова да спре руските доставки на газ.

„Да се твърди в държавата с най-бедното по отношение на енергийна сигурност население трябва да спре доставките на газ… Да преобърнем схемата и дори да плащаме по-скъпо. За мен това е недопустимо“, каза държавният глава.

Попитан как оценява кабинетът „Петков“, той каза: „Както знаете, кризите са много и се застъпват. Изключително тежки са, а факторите са много. Още на консултациите за съставяне на кабинета споделих, че който има амбициите да управлява, трябва да го прави и в условия на кризи. Очаквам управление с видим ефект за ефикасна политика“.

След като стана ясно, че в момента тече спецакция в ДАНС заради съмнения в руски шпионаж, президентът направи извънреден коментар.

ДАНС има здрава имунна система. Мисля, че там работят активно, за да не допуснат пробив в сигурността, посочи той.

Държавният глава присъства на обучение на ученици от столични училища на Полигона за обучение по защита при бедствия, аварии и кризи в район Панчарево, предаде Евроком.

На място Румен Радев се запозна и с дейността на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община. Бяха представени функциите на полигона, методите за обучение на ученици и аварийно-спасителните методи при различни аварийни ситуации.

Преди по-малко от час в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“, намираща се на столичния булевард „Черни връх“, е започнала специализирана операция срещу агенти на българското контраразузнаване.

Разследването е на Специализирана прокуратура като се оказва, че служители на ДАНС са уличени в шпионаж в полза на руските разузнавателни служби, действащи в България.

По данни на БНТ в акцията участват и контраразузнавачи, на които им се е наложило да разследват собствените си колеги.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар