Home » Коментари » Проф. Кантарджиев хвърли „бомба“ за скорошно падане на зеления сертификат
Проф. Кантарджиев хвърли "бомба" за скорошно падане на зеления сертификат

Проф. Кантарджиев хвърли „бомба“ за скорошно падане на зеления сертификат

Смятам, че зелените сертификати скоро ще отпаднат, коментира пред Нова тв проф. Тодор Кантарджиев.

Омикрон ще продължава да настъпва. Децата са уязвими. Към момента обаче локдаун не е необходим, посочи той.

„Има и хубави новини. Една трета от ваксините, поставени вчера, са поставени в София. От последните 227 доказани случаи на Омикрон пък само 7 души са в болница”, каза още той.

Според него вече вървим към финала на пандемията. „Мислим, че с края на пролетта случаите много ще намалеят. Дай Боже в България да имаме достатъчно обществен имунитет, така че да сведем случаите до отделни огнища”, коментира Кантарджиев.

„Смятам, че зелените сертификати в скоро време ще отпаднат. Това може би ще се случи в рамките на месец и половина. Хубаво е обаче хората да се ваксинират и да си слагат бустерните дози”, категоричен бе той.

Неговото име се превърна в синоним на Национален щаб, коронавирус, пандемия, но винаги с доза хумор, независимо колко трудна е ситуацията. „Хуморът е едно от нещата, които трябва да съпътства човек в трудностите на живота, защото както е казал Оскар Уайлд – и истината да кажеш, ако не ги разсмееш, ще те убият”, коментира проф. Тодор Кантарджиев.

Той разказа, че още по времето на обучението си в университета е искал да работи в областта на инфекциите.

„Причината е, че това са голяма част от лечимите болести и към момента. При тях има надежда и нещо зависи от теб. Лошото е, че в нашата стара парите не са в лечимите болести, а в нелечимите. Не мисля обаче, че съм сбъркал с избора си”, сподели професорът.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар