Home » България » Прогноза на демографа Бърдаров: Българите, които се върнаха, пак ще емигрират
Прогноза на демографа Бърдаров: Българите които се върнаха пак ще емигрират

Прогноза на демографа Бърдаров: Българите, които се върнаха, пак ще емигрират

Статистиката показва, че в България преди година са се върнали от чужбина пет пъти повече българи, отколкото са заминали. „30 000 са се върнали, 6000 са заминали”, така обобщи данните водещият на „Преди обед” по bTV Александър Кадиев.

Демографът и писател Георги Бърдаров, който гостува в студиото на предаването, заяви, че е рано да се каже, колко от завърналите се ще останат тук завинаги.

След пандемията много българи ще емигрират отново, прогнозира Бърдаров. Той разказа впечатления от срещи с българската общност в Германия и Дания. Повечето от хората, които живеят там от десетилетия, признават, че едва ли ще се върнат в България, макар и да се чувстват българи и да работят за страната си. Но има млади хора, които искрено смятат да се върнат, коментира Бърдаров.

Демографът подчерта, че именно завръщането на българите е ключът към решаването на демографската криза. Бърдаров подчерта, че е изключено населението на България да се увеличи от раждаемостта и това ще продължи още доста време. Решението на демографската криза е оставането на младите хора у нас и имиграцията, заяви той.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар