Home » Свят » Последното пророчество на Ефрем за световен конфликт, който ще засегне всяка страна
Последното пророчество на Ефрем за световен конфликт който ще засегне всяка страна

Последното пророчество на Ефрем за световен конфликт, който ще засегне всяка страна

Ефрем от Аризона поема по пътя на служене на Всемогъщия на 19-годишна възраст. Рожденното му име е Йоанис Мораитис – послушник на един от най-известните атонски старци Йосиф Исихаст.

Има мнение, че Ефрем е имал особена дарба на гадаене. Какво вижда? Какво пророкува за обикновените хора?

Преди да пристъпим към анализа на предсказанията на Ефрем от Аризона, е необходимо да се обърнем към неговата биография. Този старейшина има няколко духовни имена. Необходимо е да се разбере подробно защо се е случило това. И така, на 19 години младежът Йоанис започва духовната си служба в Света гора. Старецът призна, че в младостта му е било трудно да се адаптира към духовния живот.

Той обаче подчерта, че нивото на неговата духовност постепенно се повишава. Разбира се, това е улеснено от неговия наставник Йосиф Исихаст. В близост до този старец Йоанис служил 12 години, до смъртта му. Между другото, по време на службата на Йосиф Исихаст Йоанис получава новото си име Ефрем.

През 1973 г. Ефрем е избран за настоятел на древния Атонски манастир, който се нарича Филотей. Поради това йеромонах Ефрем е наричан още Ефрем Филотейски . Тогава Ефрем Филотей предлага на своя манастир правилата на живота на своя учител Йосиф Исихаст. Това било подкрепено от още няколко атонски манастира.

Пътуване през океана

Йеромонах Ефрем от Филотей се нуждае от сериозна медицинска помощ през 1979 г. Духовните последователи на Ефрем в Канада и го поканиха да посети канадска клиника. Ефрем Филотейски успешно претърпя операция, но той забелязва, че състоянието на местната гръцка духовна общност е доста тъжно.

Гърците, живеещи в Америка и Канада, не спират да пишат на благочестивия старейшина, с молба за по-чести посещения в техните страни. И Ефрем се съгласил. Той посещава много канадски и американски градове, за да издигне духовността на своя народ на следващото ниво.

С течение на времето старейшина Ефрем започва пълноценна мисионерска мисия в Съединените щати. Той допринася за откриването на църкви и манастири в Пенсилвания и Аризона. За това той е удостоен с титлата Ефрем от Аризона. Ефрем Аризонски почива в манастира Свети Антоний, където е живял до 7 декември 2019 г.

Какво каза Ефрем

Старейшина Ефрем вижда, че много хора могат да страдат заради черните дела на Антихриста, който ще дойде през новия век. Това зло ще използва много средства, но не в полза на хората, а в тяхна вреда. Няма да се интересува от това колко живота могат да бъдат унищожени, нито колко живота вече е съсипал. Новата война, започната от Антихриста, ще се усети във всяка страна по света.

Според стареца поклонниците на Антихриста са слепи и не виждат делата му. Неговите последователи изсипаха в ушите им толкова много лъжи, които те още не познават на този свят. Хората са глухи и не чуват призива на тези, които наистина се нуждаят от помощ и които се опитват да стигнат до тях, като казват истината .

Този, който дойде с война, ще умре във война.

Именно тази идея Ефрем се опита да предаде на вярващите.

Да слушате някакви прогнози или не е личен въпрос за всеки. Искрено вярваме, че след най-тъмната нощ винаги идва зората. Трябва да се държим с всички сили, да се молим, да вярваме, да се надяваме. За всеки от нас е жизненоважно сега да не пада духом. Скоро щеше да царува мир – истинската благодат на небето.

Източник: News2.bg

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар