Home » Скандално » Пламен Бобоков с много драматични разкрития за състоянието на Борисов и далаверите в държавата
Пламен Бобоков с много драматични разкрития за състоянието на Борисов и далаверите в държавата

Пламен Бобоков с много драматични разкрития за състоянието на Борисов и далаверите в държавата

Носят се слухове за едни състояния на Борисов от порядъка на 3.5-4 милиарда евро. Аз съм човек, който работи с огромни цифри и не мога да си представя нещо такова, но е много реално.

Ако отрежете един определен процент от всички търгове и поръчки… това са огромни милиарди. Стигнах просто до тази сума – хващате бюджета за пътища и ВиК проекти, допълнително някои големи и печеливши бизнеси и ще се види страшната статистика.

Това заяви пред журналиста Веселин Дремджиев бизнесменът Пламен Бобоков, който заедно със своя брат миналата година попадна във фокуса на общественото внимание.

Сагата „БоклукГейт“ въвлече двамата братя в схема незаконно загробване на опасни отпадъци чрез фиктивни дружества, които са имали отношения с дъщерната фирма на компанията им „Монбат“ – „Монбат Рисайклинг“.

Бобоков е президентския секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов попаднаха и в епицентъра на един друг скандал – този с търговията на влияние. Специализираната прокуратура твърди, че двамата са участвали в престъпен сговор, чрез който Узунов предавал информация на Бобоков за политическата ситуация в Либия и Украйна, с която бизнесменът не можел да се сдобие правоморено.

По този повод последва и рейдът на държавното обвинение на „Дондуков 2“, което предизвика протестите през изминалото лято.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар