Home » Скандално » Петков: Над 1 млрд. лв. трябва да похарчим за ремонти, направени в миналото
Петков: Над 1 млрд. лв. трябва да похарчим за ремонти направени в миналото

Петков: Над 1 млрд. лв. трябва да похарчим за ремонти, направени в миналото

„Надявам се тази седмица решението за плащане към пътните строители да мине. То има много ясни два критерия. Първият е, че трябва да разплатим максимално бързо половината пари.

Второто плащане искаме да мине през достатъчно добро ниво на проверка – не защото се съмняваме в Министерството на регионалното развитие или в АПИ, а защото тези договори са били направени неправилно, а когато са неправилно направени, трябва да има засилен контрол“.

Това каза министър-председателят Кирил Петков в Министерския съвет преди държавната координационна среща по въпросите на безопасността на движението по пътя.

В рамките на дискусията представителите на отговорните институции ще обсъдят приоритетите и стъпките за повишаване на пътната безопасност.

„Трябва да похарчим над 1 милиард за ремонти, направени в миналото. Фирмите не искат да ремонтират, докато не си получат парите“, допълни Петков.

В събитието участват заместник-министри, представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, на Главна дирекция „Национална полиция“, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и други eксперти.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар