Home » България » Нова мярка: Държавата осигурява безплатна почивка на ученици и учители
Нова мярка: Държавата осигурява безплатна почивка на ученици и учители

Нова мярка: Държавата осигурява безплатна почивка на ученици и учители

Министерството на образованието ще осигури през това лято 30 хиляди безплатни почивка за по една седмица.

Те ще бъдат осигурени с помощта на туроператорите и ще бъдат разпределени основно между ученици, но и между учители, това съобщи на брифинг служебният министър на образованието Николай Денков, цитиран от Dariknews.

„Моя основна грижа е да минимизирам ефектите на пандемията върху учителите и учениците“, заяви той. Безплатните почивки в същото време ще помогнат на туристическия бизнес, коментира той.

„Още преди ние да влезем като правителство бюджетът не се актуализира, а започва да се дърпа от пера, които не са предвидени за тази цел“, тогава обяви от своята служебният министър на финансите Асен Василев.

Намерихме буфери по министерствата, чрез намаляване на разходите основно за персонал, продължаваме да търсим средства, за да може да продължи помощта към пенсионерите.

Всички бизнеси вече са отворени, но тези, които разчитат на туристи от чужбина продължават да бъдат най-силно засегнат.

Минаваме в режим, в който подпомагаме бизнесите да се възстановят, да преминат през икономическата криза, да заработят нормално. В тази насока са всички мерки, които търсим, обясни Василев. От централен бюджет успяхме да намерим средства, с които да вдигнем заетостта.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар