Home » България » Борисов: Рашков не може да ми дава оценка, неговата червена партийка съм я побеждавал 15 пъти
Борисов: Рашков не може да ми дава оценка неговата червена партийка съм я побеждавал 15 пъти

Борисов: Рашков не може да ми дава оценка, неговата червена партийка съм я побеждавал 15 пъти

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че служебният вътрешен министър Бойко Рашков не може да му държи сметка за предишното управление и това противоречи на Конституцията. „Аз неговата червена партийка съм я побеждавал 15 пъти на избори“, това заяви той на среща с членове на партията.

„Служебният кабинет е предизборен щаб, защото те си позволяват да говорят срещу партия и няма значение коя е, защото те са там само, за да проведат изборите, а единственото, което не правят е да подготвят честните избори“, отсече Борисов, който пусна на живо разговора на страницата си във Фейсбук.

„Вчера какъв майтап беше, че не могат да си включат една машина за гласуване, а в чужбина как ще ги проведат? Вече се съмнявам, че те искат да съборят изборите и да продължат в еднолична диктатура да управляват“, продължи с критиките експремиерът, цитиран от Dnes.bg.

„Това ли са честните избори – да направиш предизборен щаб от министри и зам.-министри без нито една друга институция, която да контрирала“, риторично попита Борисов.

Той припомни, че в последния си мандат ГЕРБ управляваше в коалиция с Обединени патриоти, а ДПС и БСП бяха в парламента като опозиция. „Това е демокрация, а сега е диктатура. Това е предизборна кампания“, отсече лидерът на ГЕРБ.

„ЦИК дава ли си сметка, че идва избори след месец. Дават си по две минути на гласуване с машина, но хората не са се наредили на опашка. Освен това самият Радев гласува над три минути, значи българите трябва да са по-интелигентни от него. За да не го нападам заради това ние с Христо Иванов си попълнихме хартията, защото можеше и 5 минути да отнеме“, коментира още той.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар