Home » Коментари » Космонавтът Георги Иванов: В „лошите“ времена учехме и се лекувахме безплатно! И не ровехме по казаните…
Космонавтът Георги Иванов: В „лошите“ времена учехме и се лекувахме безплатно! И не ровехме по казаните…

Космонавтът Георги Иванов: В „лошите“ времена учехме и се лекувахме безплатно! И не ровехме по казаните…

Космонавтът Георги Иванов твърдо против изкривяването на фактите и историята!

Днешното време на яростно отричане на всичко минало, разгневи космонавтът Георги Иванов. От позицията на опита и годините си той казва, че е наясно, че трябва да гледаме напред, но това напред да е свързано с прогрес, а не с упадък. Към който летим с бясна скорост, за жалост.

Космонавтът Георги Иванов зове да не преиначаваме историята

„Не мога да приема това постоянно плюене, тези обиди, това дамгосване на всичко в миналото на България, защото, видиш ли, било социалистическо време. Няма да го приема.

Ако погледнем фактите и сме честни със себе си, ще си спомним как някогашните „роби“, както сами се наричаме обидно, учихме и се лекувахме безплатно. И не само безплатно, а съвестно и качествено, защото тогава тези неща имаха значение.

Космонавтът Георги ИвановНякогашните „роби“ спокойно можеха да си купят жилище чрез труда си, можеха да купят и такова на децата си. „Робите“ имаха две години платено майчинство, нямаше хора по казаните, а всички си знаеха едномесечните платени отпуски – редуваха море с планина, без проблем и без да си броят стотинките.

„Робите“ бяха грамотни, че и културни. Пълнеха оперите и театрите, задръстваха кината. В селата не само имаше училища, библиотеки и читалища, но и работеха. Много от „робите“ си направиха и красиви, уютни вили.

Да не говорим за ценностната им система, която бе далеч, далеч от евроатлантическата и ЛГБТ ценностите днес. Не на последно място, България бе и космическа сила, а малките мечтаеха и имаха реален шанс да станат астронавти“, категоричен е Георги Иванов.

Космонавтът не отрича, че и миналото е имало доста грешки и глупости, присъщи на всяко време и система, но е бесен от насажданата омраза към социализма, а сега особено много към Русия и всичко руско.

„Имаше години, в които СССР ни изкупуваше цялата гнила стока от селското стопанство, с тонове сме изнасяли за тях, а те я приемаха. Ако не беше Русия, която така яростно се плюе сега, България нямаше да види много добри неща. Да не говорим за освобождение“, завършва Георги Иванов.

Източник: Портал 21

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 2 Средна оценка: 4]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар