Актуални новини
Home » Рецепти » Когато ми останат много яйца след Великден, ги смесвам с малко кайма и пресен лук – става чудо-обяд за нула време!
Когато ми останат много яйца след Великден ги смесвам с малко кайма и пресен лук - става чудо-обяд за нула време!

Когато ми останат много яйца след Великден, ги смесвам с малко кайма и пресен лук – става чудо-обяд за нула време!

В нашето семейство яйцата са в менюто почти всеки ден. След Великден обаче често остават около дузина боядисани яйца, които са доста нетрайни и трябва бързо да се „отървем“ от тях.

Напоследък открих рецептата за вкусно руло от кайма с варени яйца – става бързо, а е изключително вкусно и отлично за обилен обяд или вечеря. Ето рецептата за апетитното Руло-мозайка:

Руло от кайма с варени яйца

Съставки:

700 г кайма
1 сурово яйце
6 варени яйца
1 с. л. горчица
1 с. л. майонеза
2 с. л. грис
1 глава лук
1/2 връзка зелен лук
1 с. л. масло
1 с. л. рафинирано слънчогледово олио
сол и черен смлян пипер

Приготвяне:

Сложете каймата (телешка или смесена) в купа, добавете сурово яйце, грис, горчица, майонеза, 1/2 ч.л. сол и няколко щипки смлян черен пипер. Разбъркайте добре всички съставки и оставете масата за половин час, така че грисът да набъбне.

В тиган със загрята смес от масло и слънчогледово олио запържете наситнения лук до златисто кафяво.

пържен лук

Нарежете сварените яйца на малки кубчета или настържете на едро ренде, смесете със ситно нарязан зелен лук и пържения лук. Посолете сместа, добавете черен пипер на вкус и разбъркайте.

нарязани варени яйца

Сложете каймата върху голямо парче фолио за печене, равномерно разпределете по цялата повърхност, оформяйки голям правоъгълен слой с дебелина около 2 см.

кайма смес

Разпределете отгоре плънката от яйца и лук, оставяйки 2,5–3 см от всеки ръб.
руло с яйчена плънка

Внимателно повдигайки краищата на фолиото, навийте каймата, оформяйки руло.

пълнено месно руло

Завийте рулото във фолио, поставете в загрята фурна и печете 50-60 минути на 180 градуса.

10 минути преди края на печенето отстранете фолиото и оставете рулото да покафенее.

Готовото ястие охладете, нарежете на порции и сервирайте като предястие или основно ястие с гарнитура по избор.

месно руло с яйца

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About admin

Твоят коментар