Home » Клюки » Кирил Петков и жена му се изложиха в храма навръх Великден! Такъв срам Православна България не е брала скоро време
Кирил Петков и жена му се изложиха в храма навръх Великден! Такъв срам Православна България не е брала скоро време

Кирил Петков и жена му се изложиха в храма навръх Великден! Такъв срам Православна България не е брала скоро време

Броени минути преди Възкресение Христово министър-председателят на България Кирил Петков и съпругата му Линда пристигнаха в храм „Св. Успение Богородично” в град Царево.

Те бяха придружени от депутата на ПППП Константин Бачийски и двамата изтъкнати опозиционери на ГЕРБ по Южното Черноморие – царевския лидер на ПППП Емил Пейчев, който бе със съпругата си Биляна и Биг брадър №1 Здравко Василев от Приморско, пише „Флагман“.

В двора на църквата премиерът бе посрещнат от свещенослужителя отец Стоян Кралев, който предвидливо носеше джобно прожекторче, с което да покаже отвън пукнатина, появила се след земетресение.

Именно заради нея от Правителствената пресслужба разпратиха до медиите тревожна вест, че Петков ще дойде да се запознае с поражения по сградата, за каквито обаче местните хора не са чували. Същото го потвърди и кметът Георги Лапчев.

Външният вид на Петков и съпругата му бяха подходящи по-скоро за пролетна разходка край морето, но не и за най-сакралното събитие в Християнството – Пасхалната литургия за Възкресение Христово.

Българският премиер застана пред олтара с разкопчано сако, обут в дънки и спортни обувки, тип гуменки.

Тоалетът на съпругата му Линда бе още по-далеч от елементарните изисквания на Протокола при подобен род събития. Тя бе избрала късо розово палтенце, което едва покриваше краката й до средата на бедрата. Обувчиците й неглижираха още повече религиозната официозност на ритуала, изискващ най-силната проява на смиреност.

В храма бе личният имиджмейкър на премиера – Диана Дамянова.

Около църквата имаше около 50-ина човека от кв. ”Василико” и доста цивилни служители на ОД на МВР и НСО.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар