Home » Дом и градина » Използвам ТОВА от 2 години и мушкатата ми не спират да цъфтят през цялата година! Няма по-добро средство:
Използвам ТОВА от 2 години и мушкатата ми не спират да цъфтят през цялата година! Няма по-добро средство:

Използвам ТОВА от 2 години и мушкатата ми не спират да цъфтят през цялата година! Няма по-добро средство:

Пеларгония (Pelargonium), едно от любимите балконски растения, което присъства в много видове, форми и цветове. Мушкатото е цвете, известно със своята устойчивост. Характеризира се с изправени месести клонки с тъмнозелени листа, които имат характерен тъмнозелен пръстен по краищата.

Пеларгониумът се предлага в бяло, жълто, розово, червено, лилаво и оранжево. Нуждае се от слънчево място за растеж, но защитено от пряко обедно слънце и добър дренаж. За да расте добре, не забравяйте да премахнете прецъфтелите цветове и пожълтелите листа, за да предотвратите заболяване.

балкон с мушката

Поливайте мушкатото редовно, но е необходимо да оставите субстрата да изсъхне между двете поливания. В различно време домашните мушката изискват различни грижи. От началото на пролетта до края на лятото, когато поливате това цвете, трябва да добавите малко тор на основата на фосфор към водата, който има благоприятен ефект върху цъфтежа.

мушкато поливане

Имайте предвид, че трябва да има минимален процент азот в торовете, тъй като мушкатото може да спре цъфтежа. През лятото мушкатото иска чист въздух, затова го изнесете на балкона или в градината.

В началото, при смяната на мястото, мушкатото листата на мушкатото могат да окапят, а цветето да преболедува леко. Но след това ще бъдете приятно изненадани.

Съществува изпитана рецепта за подхранване на мушката, като тя се приготвя от една капка йод и един литър вода.

капка йод във водата

Този разтвор не трябва да се излива директно в корена, защото може да го „изгори“, а само около него, в почвата. Поради противоречиви мнения за йода и опита на читателки, не прилагайте тази рецепта, ако не сте сигурни в нея.

Други опитни цветарки, които попитахме, казват, че йодът е идеален, ако искате буйни цветове през лятото. Ако растението няма достатъчно йод, то е по-податливо на болести и развитието му ще бъде бавно.

Йодът удължава времето на цъфтеж, като освен за мушкато можете да го използвате и при други видове цветя. Във всеки случай трябва да внимавате да не прекалите с йода, тъй като той може да увреди корена на растението.

торене мушкато с йод

Рецептата е следната: 1 литър чиста, бутилирана вода е дозата за 1 капка йод. Не повече от това! Затворете плътно бутилката и я разклатете, за да се смесят съставките. Начинът на поливане е точно обяснен и трябва да се спазват инструкциите, за да не „изгорят“ вашите мушката:

мушкато поливане с йод

Сипете по малко, 50-100 мл, само веднъж месечно. Не наливайте вода около корена. Можете да споделите опита си с йод (ако го прилагате) с нас, защото има различни тънкости.

Втората рецепта, която можете да използвате, е подобна на първата, с изключение на това, че вместо йод се използва 1 таблетка аспирин. Една таблетка се разтваря в 1 литър чиста и прясна вода, която можете да поставите в пръскачка.

аспирин за мушкатото

Редовната употреба на този разтвор прави цветовете по-буйни и предотвратява гъбични заболявания на растението. Можете да използвате този разтвор веднъж седмично и редовно всяка следваща седмица, за да забележите ефекта.

Досега изследванията не са открили взаимодействия между аспирина и йода / калиев йодид. Това обаче не означава непременно, че няма взаимодействия. Въпреки че е изследване на ефекта върху човешкото тяло, може да се вземе предвид, че тези два разтвора не трябва да вредят на мушкатото, ако се използват последователно (не едновременно).

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 3 Средна оценка: 3.7]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар