Актуални новини
Home » Скандално » България удари дъното! Изгониха 79-годишна пенсионерка, за да настанят украински бежанци
България удари дъното! Изгониха 79-годишна пенсионерка за да настанят украински бежанци

България удари дъното! Изгониха 79-годишна пенсионерка, за да настанят украински бежанци

Поради задаващия се край на държавната програма за настаняване на бежанци в родните хотели, много от бежанците започнаха да се ориентират преди крайния срок да си търсят трайно убежище по българските общини.

А оказва се нашата държава е готова да приеме с отворени обятия тези хора, някой път дори за сметка на местното население.

Пресен случай се появи в Община Луковит, където тричленно Украинско семейство беше настанено на мястото на самотен 79 годишен пенсионер.

Към ден днешен, Кичка Латева е на улицата и търси да се настани при нейни близки. Синът ѝ почива преди 5 години, поради невъзможност да плаща ипотеката му, банката отнема жилището му, където до тогава е пребивавала г-жа Латева.

Общината тогава ѝ предоставя общинско жилище за временно ползване в срок до края на 2022г. Форсмажорните обстоятелства обаче карат общината да я изнесе предсрочно, със 7 дни предупреждение.

Впоследствие се разбира, че на нейно място са настанени въпросните лица от Украйна без краен срок.

Жената споделя, че са ѝ предложили място в старчески дом, но тя отказала. Със скромната си пенсия от 285лв. тя не може да си позволи да наеме жилище от частно лице и към момента е бездомна.

Източник: Община Луковит

Твоят коментар
Оцени публикацията
[Общо: 2 Средна оценка: 4]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар