Home » Life Story » Андреа: Група момчета ме заринаха в снега и скачаха върху дробовете ми, докато не спрях да дишам
Андреа: Група момчета ме заринаха в снега и скачаха върху дробовете ми докато не спрях да дишам

Андреа: Група момчета ме заринаха в снега и скачаха върху дробовете ми, докато не спрях да дишам

В посттоталитарните общества като България върховна ценност все още е голата сила, а не законът и уважението на личността, както е в развитите демокрации.

Побоите между деца в България винаги са били част от действителността, но темата е била табу, за да не се разстройва обществото. Съвременните комуникации обаче не могат да скрият публичната тайна, че подрастващите в страната винаги са били и продължават да бъдат възпитавани в агресия спрямо по-слабите.

Попфолкпевицата Андреа втрещи феновете си, като разказа, че и тя е била пребита от група момчета преди години.

Тя направи признанието, след като видяла клипчето с битото от други деца дете, което е претърпяло агресия в жк Лагера в София.

На разпространените в социалните мрежи кадри се вижда как група от десетина момчета и момичета бият свой връстник, като преди това го повалят на земята, подиграват му се и му нанасят тежки травми, пише “Хот Арена”.

“Току-що изгледах въпросното клипче! На него се виждат група комплексирани подрастващи, на които боят от няколко човека върху едно беззащитно момче им дава някаква илюзия, че са “велики”, че са “силни”.

Замислих се в какви семейства живеят тези деца. На какво ли ги учат родителите им ? Дали изобщо в главите им има дори и малка нотка на усещане за морал, за разликата между добро и лошо ? Когато бях малка, може би в 5-ти клас, аз също изживях нещо подобно. Група момчета от училище, поради факта, че много ме харесваха, решиха да изразят “любовта” си. Като ме заринаха под снега и скачаха върху дробовете ми, докато не спрях да дишам за няколко секунди. Тогава бях само 5 клас и не вярвах в правната система.

Мислех си, че може би това е нормално, докато баща ми не разбра и отиде в училището. Където свика цялото училищно съсловие от директорката до учителите, защото това се случи в самото училище. Разбира се те не чувстваха никаква вина. Докато след една година, една от приятелките ми не влезе в болница с комоцио от удар, който беше насочен към мен, но аз умело продължавах да се защитавам. Защото на това ме научи системата! Че си сам! Че всеки си мълчи! А сега Ви питам, ще си мълчите ли ?

Същите тези деца след като не получат правосъдие, ще продължат! За тях насилието ще бъде нещо нормално! Ще го изразяват и не само върху хора, но и върху животни! Утре някой от тях ще реши, че е ок да убиваш.. Защото правосъдие няма! Има само сеир! Ако сме нормална държава, всички въпросни “побойничета”, виждам, че някои се вживяваха в боксьори. Щяха сега да са изправени пред съда! Преди седмица един човек мина през едно куче, ей така за кеф.. Питам какво стана с този човек ?

В какво се превърнахме ? Имаме ли общество изобщо или всички сте в Instagram и TikTok и търсите сеира ? Нямам какво да кажа, защото вече нямам думи! Нищо не се е променило от времето когато бях дете ! Нямаме напредък като нация, като държава и най-лошото като хора!”

Николета Лозанова също изрази възмущението си в социалните мрежи:

“Не вируси и пандемии, а насилието, при това публично и очевадно адмирирано от мнозина свидетели, е бича на нашето време! Потресена, ужасена и отвратена са слаби думи да опишат емоциите, които бушуват в мен след видяното.

Може би от позицията на майка на момиче, най-силно осъждам поведението на тази жалка съвременна “червена шапчица”, която сериозно си проси да бъде изядена от “вълчо” – призовавам органите на реда да се самосезират, а медиите да не правят сензация от подобно социално падение! Тези твари никога няма да изплуват от дъното, не заслужават и свободата, с която злоупотребяват!”.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 2 Средна оценка: 4]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар