Home » Life Story » Англичанин дойде, за да се ожени за търновка, тя отказа, но той се влюби в старата столица
Англичанин дойде за да се ожени за търновка тя отказа но той се влюби в старата столица

Англичанин дойде, за да се ожени за търновка, тя отказа, но той се влюби в старата столица

34-годишният британец Пол Крипс вече се чувства наполовина българин и вижда бъдещето си изцяло във Велико Търново. Чужденецът дошъл у нас през 2017 година, воден от любов към жена от старата столица.

Останал разочарован от болярката, но за сметка на това установил, че градът е изключително красив и приветлив. Срещнал приятели, които му помогнали да превъзмогне драмата, и взел решението да се установи тук. Така англичанинът изцяло променил живота си и изобщо няма планове да се връща в родното си място.

Пол има желанието да инвестира в свой бар, но все още не е намерил подходящо помещение. Идеята му е да създаде заведение, в което миниобществото на британците в града и региона да се събират и обсъждат всички теми, които ги вълнуват. Разбира се, мястото ще бъде отворено и за българи, които да опитат автентична английска бира. Шеговито споделя, че пенливото пиво е единственото нещо, което му липсва от острова.

Пол е родом от Бристол. Израснал е в семейството на учителка и архитект. Има диплома за IT специалист и куп таланти и хобита. Може да свири на китара, да кара парапланер, да рисува, тренирал е бокс и няколко години участвал в професионални състезания по колоездене. В България също обича да използва велосипед като начин за придвижване, но твърди, че тук условията за този екологичен транспорт не са добре уредени.

Пол пристига в България с желанието да свърже завинаги живота си с търновка, с която се запознал в Англия.

„С нея се влюбихме много бързо. Тя работеше в една компания, която бе клиент на фирмата, в която аз градях кариера. Очарова ме с това, че съвсем сама се оправя във Великобритания, защото е успяла да завърши успешно висше образование на острова и да започне добра работа. Имахме връзка няколко месеца, но един ден тя ми съобщи, че поради семейни причини трябва да се прибере в България, и в частност във Велико Търново. По нейно желание се разделихме временно“, споделя той.

След като се върнала в старата столица, българката започнала да избягва онлайн комуникацията им и да се държи странно. Два месеца по-късно му съобщила, че с връзката им е свършено. Пол не искал да остави нещата така и решил да се опита да я спечели отново. Така, без да я предупреждава, дошъл във Велико Търново.

„Написах й, че съм в града, а тя отговори, че не иска да ме вижда. Аз бях купил годежен пръстен, за да й предложа брак! Все пак се съгласи да се срещнем и тогава ми заяви, че е срещнала друг мъж. Бях съсипан, отчаян и въпреки това не исках да я загубя. Затова си казах, че ще остана във Велико Търново с надеждата да си я върна и да я направя своя съпруга“, спомня си чужденецът.

Планираният престой обаче продължил доста по-дълго от предвиденото. Запознал се с няколко млади търновци, които го развели из нощните заведения в старата столица и му подали ръка в този тежък емоционален период. Пол осъзнал, че е попаднал на страхотно място, в което се преплитат минало и съвремие.

Градът много му напомнял на Бристол, защото и тук има средновековна архитектура, старинна част и много хълмове. Влюбил се в Самоводската чаршия и улица „Гурко“. Новата обстановка му подействала като чудотворно лекарство срещу любовното разочарование. С всеки изминал ден откривал по нещо положително, което го карало да иска да остане още в България.

Много му допаднало и това, че на всеки ъгъл се продават сготвени ястия, тъй като в Англия супермаркетите не са устроени с горещи точки.

„Станах голям почитател на българската кухня. Най-много харесвам пълнени чушки, таратор, шопска салата и кьопоолу. Вашите зеленчуци са с уникален вкус, толкова са вкусни!“, твърди Пол.

Месец след окончателната раздяла британецът вече бил сигурен, че иска да се премести във Велико Търново. Върнал се до Англия, за да уреди всички детайли, а смяната на местожителството изобщо не било проблем за работата му.

„Когато имам компютър и интернет, мога да работя дори от някоя джунгла“, увери Пол.

Англичанинът сподели, че има идеята да отвори свое заведение в старата столица. Идеята му е той да направи инвестицията, а негов приятел от града да свърши останалата работа по бара.

„Искам всичко вътре да е от дърво, а рафтовете да са претрупани от различни алкохолни напитки. Да има автентична наливна бира и руси барманки. Светлината да е приглушена и вътре да звучи рок. Така си го представям. Такова заведение ми е мечта от тийнейджър, но за да го направя в Англия, трябва да платя поне 10 пъти повече пари, отколкото в България“, пресмята той.

Пол споделя, че от време на време среща бившата си приятелка, а тя вече е омъжена за друг. Казва, че не тъгува, а се радва за нея, и винаги ще й бъде благодарен за това, че индиректно го е довела във Велико Търново.

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Борба.БГ

bgnow.eu

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар