Home » Свят » NASA пусна обява за „работа“: Лежиш 2 месеца на легло и получаваш $18 000! Ето условията:
NASA пусна обява за "работа": Лежиш 2 месеца на легло и получаваш $18 000! Ето условията:

NASA пусна обява за „работа“: Лежиш 2 месеца на легло и получаваш $18 000! Ето условията:

Полулегендарна мисия, за която мнозина са чували, но малцина знаят как работи…

Да, американската космическа агенция НАСА наистина се нуждае от доброволци, които да получат щедро заплащане, независимо от професионалните им умения.

Не е нужно да работите, напротив, опитите за работа са строго потискани и единственото, което можете да правите, е да се въргаляте в леглото. Но редакторите на Svobodnazona.com пишат, че има уловка.

Има една легенда за изключителния пълководец от 17-ти век и най-лош държавник, шведския крал Карл XII: по време на доброволно заточение, на гости при турците, упоритият монарх не станал от леглото цяла година, преструвайки се, че е болен .

Но от НАСА не поставят чак толкова амбициозна задача пред доброволците, продължителността на престоя в леглото е само 70 дни. Но ключът тук е именно „в леглото“ – не трябва да напускате границите на експерименталното легло при никакви обстоятелства. Да, ходите до тоалетна пак там.

За това мъчение, все пак дори не можете да станете и да правите упражнения, НАСА ще ви плати $18 хил. За два месеца без да правите нищо. Изкушаващо, нали?

Това е една благородна мисия – космическите кораби ще останат малки и тесни дълго време и бъдещите космически изследователи няма да се реят в безтегловност, а да се сгушват в тесни капсули.

Така че е необходимо предварително да се проверят всички аспекти на такъв „забавен“ живот, въпреки че досега всички експерименти показват обратното и малко хора искат да се качат отново на проклетото легло. По-добре в общ апартамент със зли съседи, отколкото във високотехнологична хижа с безплатен интернет и безплатна вкусна храна.

Всъщност не е толкова зле, а даже е още по-лошо. Прословутото „не трябва да правиш нищо“ е измислица, програмата от експерименти е много богата и не всички са приятни.

В тази работа човек непрекъснато трябва да преминава през различни тестове, търпи промяна на графика за сън и хранене и много други. НАСА тества всичко – от дизайна на леглата и мекотата на възглавниците до яркостта на светлината и размера на шрифта на космическия екран на лаптоп. И същите хора в леглата са основните тестери – вече знаете повече за „работата на мечтите“.

Как мислите, ще се справите ли с подобна работа?

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар