Home » Свят » 5-годишно момиче с аутизъм удивлява света с картините си
5-годишно момиче с аутизъм удивлява света с картините си

5-годишно момиче с аутизъм удивлява света с картините си

Понякога има наистина вдъхновяващи истории, които ни карат да отворим очите си и да видим отвъд това, с което сме свикнали.

Това е история за 5-годишното момиченце Айрис Грейс, което е аутист. Тя има страхотен талант. Грейс използва рисуването, за да изрази себе си. То я прави известна по целия свят и мотивира хората да говорят и да разбират по-добре аутизма, пише aidersonprochain.com

Тя стана популярна, когато нейните картини започнаха да се продават на колекционери на изкуство в Обединеното кралство и по света. Парите, събрани от продажбата на нейните произведения се използват за покриване на разходите за терапиите и обучението й. Служат и като спестявания за бъдещето й.

Айрис е имала проблеми с общуването със света около себе си, но идването на нов приятел донесе положителна промяна в живота й. През 2014 г. тя намери коте на име Тула и го донесе у дома. Двамата се разбираха невероятно добре и връзката с котката накара Грейс да започне да се отваря към света повече.

Майката на момичето, Арабела Картър-Джонсън, винаги е насърчавала дъщеря си да рисува. Тя като професионален фотограф снимала творбите на Грейс и е публикувала илюстрирана книга със снимките на дъщеря си и картините, които създава.


„Тя има много талант. Грейс заслужава много любов и подкрепа, за да продължи да изразява себе си чрез своето изкуство. Тя има и сайт, в който се споделят картините, както и нейните новини.“

#1

#2

#3

#4

#6

#7

#8

#9

#10

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар