Home » Здраве » 4 симптома, които Ви подсказват, че имате проблем с черния дроб! Не ги пренебрегвайте никога!
4 симптома които Ви подсказват че имате проблем с черния дроб! Не ги пренебрегвайте никога!

4 симптома, които Ви подсказват, че имате проблем с черния дроб! Не ги пренебрегвайте никога!

Как да разпознаем заболелия черен дроб?

Черният дроб изпълнява най-различни функции в нашия организъм. Той явно и неявно отговаря за нашия растеж, имунната система, храненето и половите функции.

Заболяването на черния дроб възпрепятства тези жизнено важни процеси. С помощта на редица симптоми вие сами бихте могли да определите вероятните проблеми с черния дроб .

Обезцветяване на кожата

Кожата и склерата (бялото) на очите пожълтяват, а урината става тъмно-жълта. Това са признаци на жълтеница, която е един от главните признаци на заболяване на черния дроб.

Хранене

Загубата на апетита с постоянно намаляване на теглото говорят също за дисбаланс на черния дроб. Появяват се признаци на анемия, чести пристъпи на гадене.

Ходене по голяма нужда

Ако цветът на изпражненията стане светъл, това е сигнал за развиване на разстройство на черния дроб. Освен това, болните често се оплакват от раздразнени черва и нередовно ходене по голяма нужда.

Подут корем

Подпухналост под дясната долна част на ребрата е също често оплакване на пациентите с болен черен дроб. Това подуване обикновено притиска диафрагмата и най-накрая завършва с болезнено дишане.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар