Home » България » 4-годишен юнак взе кръста на Мъжкото хоро в Калофер… СНИМКИ
4-годишен юнак взе кръста на Мъжкото хоро в Калофер… СНИМКИ

4-годишен юнак взе кръста на Мъжкото хоро в Калофер… СНИМКИ

Четиригодишният Димо успя да вземе кръста, хвърлен в ледените води на Тунджа в Калофер. Детето се разплака, предполага се уплашено от пръските на водата, вероятно и заради шумотевицата. Чуват се гайди на пълни обороти. Мъжете изпълняват  характерна песен.
Момиче също влезе в реката.

„Отиваме към църквата. 1, 5 градуса е въздухът. Температурата на водата е 5 градуса. Нека да носим духа на Ботев“,  каза метеорологът проф. Георги Рачев, който води тази година леденото Мъжко хоро в Калофер. То се предвожда от млади мъже.

„Вълнуваш ли се“, попита Рачев 13-годишен гайдар до него по БТВ. „Не“, отсече той. „Чудесните години за една жена са между 28 и 30“, продължи с бисерите си Рачев, който влезе в ролята на репортер и „прихвана“ 18-годишно момиче. Имаш чудесни сини очи, продължи с комплиментите си той. Тя не ме отговори.

4-годишният Божидар, попитан какво очаква да види в реката, каза по НТВ „Раци, риби и  акули. На въпрос защо ще „скача“ в река Тунджа, детето рече: „Не знам“. Хора от цяла България са се събрали. От репортажите се вижда, че те са без маски. Освен това всички са един до друг.

„Сдудено е, но отвън е топло. водата е много дълбока. Пръскат се хора за здраве, водата ще бъде осветена. Отдава се почит на починалия Бай Георги, който първи влизаше и последен излизаше“.

 

.
. 

 

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар