Home » Скандално » 1500 лева за парно и още толкова за ток при тези цени на руския нефт и газ
1500 лева за парно и още толкова за ток при тези цени на руския нефт и газ

1500 лева за парно и още толкова за ток при тези цени на руския нефт и газ

Не спорете, не се карайте въпросът дали да спрем за ползваме руския нефт и газ е безсмислен, защото при тези цени никой и да иска не може да ги ползва, освен ако не искате да плащате по 1500 лева за парно и още толкова за ток и така да финансирате войната на Путин в Украйна.

Да, да, вашите пари стрелят и убиват в Украйна. Има мощни сили които отново ни карат както през 1941 година да застане на страната на новия Хитлер.

Няма сила на този свят, който да спре Путин да използва енергийните си ресурси като оръжие, с което ги прави непредсказуеми и забранени за ползване. За това отказът от руския нефт и газ е политически и икономически целесъобразна стъпка. А това, че една част от обществото, която „посредничеше“ и ще загуби власт и пари, това си е техен проблем.

Знаете ли, че днес когато руския нефт се търгува около 100 долара за барел в света, ние не получаваме изгодната цената, защото всичко се затваря в кръга Литаско – Нефтохим.

По същия начин години наред руският природен газ у нас беше по-скъп отколкото в съседните ни държави – Сърбия и Турция.

За това насочете енергията си в друга посока – местния добив на нефт и газ, в стабилизирането на въглищния сектор и преминаване към ползването на електрическа енергия за отопление и битови нужди. А когато опре „ножа“ да природен газ търсете ценовата формула – единственото спасение е привързване на договорите ни към Хенри Хъб. Европейските борси са мики мауси.

Илиян Василев

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 0 Средна оценка: 0]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар