Home » Свят » Ясновидка: „Кралят няма да има достатъчно време за изпълнение на плановете си“! Колко дълго ще живее Чарлз III:
Ясновидка: „Кралят няма да има достатъчно време за изпълнение на плановете си“! Колко дълго ще живее Чарлз III:

Ясновидка: „Кралят няма да има достатъчно време за изпълнение на плановете си“! Колко дълго ще живее Чарлз III:

Тарологът и парапсихолог Саона погледна в бъдещето във връзка със смъртта на кралица Елизабет Втора и сподели с нашите читатели интересна прогноза за бъдещето на членовете на кралското семейство.

Конституционните правомощия на монарха са доста ограничени на практика, въпреки че все още имат голяма символична стойност. Интересното е, че сред най-новите публични задължения на кралицата беше приемането на оставката на Борис Джонсън като министър-председател и молбата на Лиз Тръс да заеме поста на негово място.

Трябва обаче също така да се запитаме дали Чарлз може да увековечи (или дори да преоткрие) символичната роля на монархията в съвременния британски живот. Ще успее ли да осъществи плановете си, защото вече е на много средна възраст?

Както става ясно от официалното съобщение за смъртта на кралицата, Чарлз става крал в момента, в който майка му умира. През следващите седмици ще станем свидетели на отдавна планирана поредица от ритуали, които ще отбележат края на едно управление и началото на следващото.

Предстои официалното провъзгласяване на новия крал, последвано от период на траур и след това, евентуално, коронацията на Чарлз, който, за съжаление, няма да бъде толкова дълголетен, колкото неговите предци. Той има сериозни планове за възстановяване статута на монархията, но просто не разполага с достатъчно време да ги реализира.

Същото може да се каже и за херцогиня Камила, така че ще станем свидетели на още реформи в кралското семейство през следващите години.

Чарлз и Камила
Принц Чарлз и Камила Паркър Боулс.

Снимка
Legion Media

Отличителна черта на съвременната британска монархия е нейната склонност към церемониалничене, използването на древни (и подобни на древните) ритуали и „спектакли“ като основно средство за съобщаване на това какво означава монархията и какво означава да си британец.

В бъдеще обаче може да станем свидетели на политически поврат в самото Обединено кралство. Модерната монархия до голяма степен е национален символ, макар и не винаги точно да отразява по-сложните реалности на нацията.

В период на дълбока социална и икономическа криза в Обединеното кралство мнозина ще започнат да се чудят дали цялото това съсредоточаване върху монархията – символ на фиксирана йерархия, наследен статус и дълбоки привилегии – ще послужи като отвличане на вниманието от материалните грижи, или монархията ще започне да се чувства като остър анахронизъм. Всичко това няма веднага да доведе до падане на монархията, но съвсем скоро ще наблюдаваме определени изблици на дискусии и дори протести.

Най-големият син на крал Чарлз, принц Уилям, в момента е законен наследник и представлява бъдещето на кралското семейство. Той е женен за  Кейт, херцогинята на Кеймбридж. Трите им деца ще го последват в наследствената линия.

Въпреки че на принц Уилям се приписва по-спокоен и личен подход към кралските задължения, той беше подложен на интензивен медиен контрол след разпадането на връзката му с брат му Хари. Особено след като съпругата на последния, Меган Маркъл, обвини висши членове на кралското семейство в расизъм.

Уилям обаче има най-голямо бъдеще сред членовете на кралското семейство. Сигурна съм, че той има съдбата на дълголетник, вероятно ще победи дори рекорда на принц Филип.

кралица Елизабет с принц Уилям
Кралица Елизабет II и принц Уилям.

Снимка
Legion Media

Що се отнася до Хари, той няма да има желание да се върне в лоното на кралското семейство, но дори и без това животът му ще бъде ярък и интересен. Той със сигурност е наследил дълголетие и добро здраве, но често е изложен на опасност от инциденти и наранявания, така че е невъзможно да се каже със сигурност колко дълго ще живее.

Съпругата му  Меган Маркъл също трябва внимателно да следи здравето си. Най-вероятно тя бързо ще наддаде на тегло през следващите години, което ще се отрази неблагоприятно на нейното психологическо здраве и общо благополучие.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар