Home » Здраве » Цветовете на кестена са дар от Бога – с 1 супена лъжица цвят лекуваш всичко, от разширени вени до мозъчни тумори!
Цветовете на кестена са дар от Бога – с 1 супена лъжица цвят лекуваш всичко от разширени вени до мозъчни тумори!

Цветовете на кестена са дар от Бога – с 1 супена лъжица цвят лекуваш всичко, от разширени вени до мозъчни тумори!

Конският кестен е растение и неговите семена, кора, цвят и листа се използват за направата на лекарства. Конският кестен съдържа значителни количества отрова, наречена ескулин, и може да причини смърт, ако се яде суров.

Малцина знаят, че в красивите розово-бели цветчета на кестена (конския кестен) се крие силна лечебна мощ.

Използват се под формата на отвара или алкохолна тинктура и помагат при заболявания на сърцето, черния дроб, туберкулоза, астма, левкемия, ревматизъм; специалната маз от кестенови цветове пък облекчава симптомите на артрит и подагра.

Цветовете на кестена имат и добре изразени противоракови свойства

Използват се при левкемии, мозъчни тумори, аденома на простатата и др. Ето как се приемат цветчетата на кестена при различни заболявания:

ФИБРОЗНО-КИСТОЗНА МАСТОПАТИЯ

6-8 супени лъжици сушени кестенови цветове се заливат с 1 литър вода, оставя се да заври, но без да се вари.

Цветовете киснат в отварата цяла нощ. През деня отварата се прецежда и на всеки час се пие по 1 глътка от течността.

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ

Накиснете 50 гр. цветчета (без клонките) в 0.5 литра спирт или водка за 14 дни.

През това време пригответе следния мехлем: разбъркайте 10 гр. цветове от лайка, стрити на прах, 10 гр. листа и сушени цветчета от градински чай, отново на прах, 50 гр. стрити плодове от кестен и 5 гр. картофено нишесте.

Залейте сместа с 200 грама гореща пилешка мазнина (най-добре от домашна кокошка, ако имате) и варете на водна баня за 2,5 часа, след което оставете сместа да преседи така една нощ, на сутринта загрейте отново до кипване, дръпнете от огъня и прецедете гореща, докато не е изстинала. Съхранявайте бурканчето с мехлем в хладилника.

Лечение: приемайте по 30 капки от приготвената спиртна тинктура с вода 3 пъти на ден 20 минути преди хранене в продължение на 3-4 седмици. Едновременно мажете вените с мехлема.

Той има противовъзпалително, венотропично, антиедематозно, капиляроукрепващо действие.

Намалява съдържанието на протромбин и холестерол в кръвта, укрепва стените на кръвоносните съдове, подобрява микроциркулацията във вените на долните крайници, повишава тонуса на вените на ректума, намалява подуването на краката, чувството на тежест и умора в краката, понижава кръвното налягане.

При хемороиди и разширени вени

250–300 гр.пресни цъфнали цветове от конски кестен

С помощта на блендер накълцайте цветовете и изстискайте сока. Приемайте 25 капки в 1 супена лъжица топла вода 2 пъти дневно, 30 минути преди хранене.

Сокът се пие тогава, когато вените в краката са разширени и когато хемороидалните бучки са подути.

След продължителна употреба на сок от кестенов цвят хемороидалната болка изчезва, а по-късно се прибират и хемороидите.

Ревматизъм, артрит

Алкохолна инфузия от сушени кестенови цветове (40 гр.на 1 литър алкохол) се използва за натривки при ревматични и артритни болки.

Тромбоза

За да приготвите лекарството, се нуждаете от 30 гр.конски кестен (цветове и плодове), които трябва да смелите и да накиснете за 1 седмица в 300 гр.чист спирт или водка на тъмно място.

Разклащайте сместа от време на време, след което прецедете. Консумирайте преди хранене всеки ден, 3 пъти по 30 капки.

Отвара в подкрепа на лечението на левкемия

Използват се цветя на конски кестен.

Залейте 1 супена лъжица сушени цветя с 200 мл вода, оставете да кипне, но недейте да варите. Оставете настрана за 5-8 часа.

Отцедете. Можете да пиете до 1 литър от запарката на ден, но дозировката трябва да се избира индивидуално (предозирането може да причини гърчове).

Лечението продължава 15-20 дни. След десетдневна почивка може да се повтори.

Отвара срещу мозъчни тумори

Тази инфузия на цветя в същите пропорции като при левкемията се препоръчва при мозъчни тумори. (Цветната запарка възстановява протеиновата структура).

Противопоказания

Въпреки ценните свойства на кестена, той е противопоказен при редица състояния: различни съдови заболявания, атоничен запек, хипоациден гастрит, нередности и забавяне на менструалния цикъл, лошо кръвосъсирване, тромбоцитопения.

Не можете да приемате кестена перорално и при хипотония.

В случай на предозиране може да предизвика гърчове – на пръстите на ръката.

Как ще коментираш?
Оцени публикацията
[Общо: 1 Средна оценка: 5]
Сподели новината

About Natiii1997

Твоят коментар